• Pandēmija pārvērtusi komponista Marhileviča mīļo Pāvilostu

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    27. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kaspars Krafts (F64)
    Komponists atzīst – Pāvilosta, kur viņš ģimenes īpašumā allaž smēlies enerģiju mierā un klusumā, Covid-19 iespaidā kļuvusi pavisam citāda.

    Mūziķis ir gandarīts, ka rudens pirmais cēliens viņam bijis ļoti piepildīts. Ar nelielu pasākumu pat paguvuši nosvinēt grupas Remix 30. jubileju mūzikas namā Daile. «Bija patīkami gremdēties atmiņās, taču lielās Remix jubilejas, kad CD formātā tika pārizdota Remix skaņuplate Pie laika, svinējām jau 2000. gadā, 2010. gadā. Tas bija liktenīgi, ka savulaik mēs, jauni puiši, sanācām kopā un varējām izpausties,» atceras Uldis Marhilevičs.

    «Ja ieklausās, tie dziesmu teksti pēc tik ilgiem gadiem vēl aizvien ir aktuāli,» piebilst viņš. Oktobra beigās Uldis pAr komponistu Raimondu Paulu grupas "Remix" jubilejā.aguvis arī pastrādāt studijā kopā ar Igo un Aiju Andrejevu, ar grupu Saldās sejas ierakstījis dziesmu par novembri ar Guntara Rača vārdiem. «Paldies Dievam, man vēl paredzēti pāris darbu, no kuriem viens ir vērienīgāks, un to paredzēts atskaņot kopā ar simfonisko orķestri. Tagad būs daudz laika tam nodoties,» iestājoties ārkārtējai situācijai Latvijā, teic viņš.

    Marhilēvičs neslēpj – jaunie apstākļi rada zināmu spriedzi, jo visi lielo uzņēmumu korporatīvie pasākumi, kas bija ieplānoti ap Ziemassvētkiem un kur ik gadu bija iespēja labi nopelnīt, tiek atcelti. «Pieredze ar ārkārtējo situāciju mums bija jau pavasarī. Tobrīd visi bijām neziņā, kas un kā būs. Es daudz laika pavadīju, skatoties neskaitāmus Netflix seriālus.

    Tagad jau daudzmaz apjaušam, kas tas ir, tādēļ apzinos – šis laiks ir jāizmanto lietderīgi.

    Jācer, ka līdz nākamajam pavasarim visi jau būs izslimojuši šo vīrusu un situācija pasaulē uzlabosies,» saka viņš. Marhilevičs gan ir pikts par to, ka šajā tik sarežģītajā situācijā sākusies jezga ap izmaiņām autoratlīdzību nodokļu jautājumā.

    «Tas ir dubultrieciens, un neviens par šo faktu nav laimīgs. Taču ir arī labums – palielinājusies pilsoniskā aktivitāte, veicinot sarunas visos līmeņos,» teic komponists.

    Pandēmijas laiks, kad ceļošanas ierobežojumi visiem liek palikt dzimtenē un meklēt jaunas izklaides un atpūtas iespējas Latvijā, ļoti izmainījusi arī pāvilostnieka Marhileviča dzīvi.

    Vēl pirms dažiem gadiem komponists stāstīja – savās mājās Pāvilostā, kas būvētas uz viņa vecvectēva zemes, ir viņa miera osta. Vēju pilsētā Liepājā dzimušais mūziķis allaž tiecies pēc jūras tuvuma, un Pāvilostā stundām viņš varēja sēdēt kāpās un vērot apkārtni. Aktīvo darba cēlienu Uldis parasti pavadīja galvaspilsētā, bet savā lauku mājā baudīja klusumu un mieru.

    Beidzamajā laikā viņa mīļā, klusā piejūras pilsēta ir pārvērtusies – tagad tā ir ģimeņu, pārīšu un vējdēļu sporta cienītāju paradīze.

    Kā sēnes pēc lietus saradušies stilīgi viesu nami un krodziņi, un aktīva rosība te notiek ne tikai vasarā. 

    «Jau pavasarī teju visi rīdzinieki bija Pāvilostā – kā tādā glābšanas saliņā. Gandrīz jāsaka – ja tu neesi Pāvilostā, tu neesi nekur,» ironizē mūziķis.

    «Tagad Pāvilosta ir tik ļoti izmainījusies – pilnīgi cits modelis… Vecais variants, kad varēji turp aizbraukt un justies kā karalis dabā, ir jāaizmirst,» atzīst komponists, par kuru kolēģi joko – tagad Marhilevičs no ļaužu bariem brauc atpūsties uz Rīgu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē