• Mūziķa Judža sieva atklāj šķiršanās šausmīgās aizkulises: Sāpes ir līdzvērtīgas smagai piekaušanai

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    12. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārcis un Rūta Judži vairs nav kopā.
    Foto: No privātā arhīva
    Mārcis un Rūta Judži vairs nav kopā.
    Grupas Dzelzs vilks mūziķa Mārča Judža sieva atklājusi sirdi plosošu stāstu par to, cik dramatiski patiesībā esot izjukusi viņas ģimene. Viņai esot atņemts pats svarīgākais – bērni.

    Pirms vairākiem mēnešiem mūziķis Mārcis Judzis žurnālam «Privātā Dzīve» atklāja, ka viņa laulība esot izjukusi, un nu šķiršanās tikšot  kārtota oficiāli. «Mēs esam pārāk dažādi,» pauda mūziķis un piebilda – lai gan gājis visādi, esot pateicīgs Rūtai par abu bērniem un to, ka viņa tiem neliedzot pavadīt laiku kopā ar tēvu. Taču izrādās, ka tik vienkārši un mierīgi gan viss nav noticis. Rūta Judze feisbukā publiskojusi savu versiju par ģimenes izjukšanu un to, kā viņas dzīve pēc tās pārvērtusies par elli.  

    «Man jāsamierinās ar realitāti. Šobrīd es drīkstu būt mamma saviem trīs bērniem tikai īpaši atvēlētos brīžos.

    Es nedrīkstēšu ar viņiem pavadīt nevienu Ziemassvētku dienu.

    Bērnu tēvs viņus vedīs ceļojumā, par kura saturu un formu nav skaidrības ne bērniem, ne pašam,» ar sirdi plosošu vēstījumu feisbukā dalījusies grupas «Dzelzs vilks» mūziķa  Mārča Judža sieva Rūta.

    «Kāpēc esmu nolēmusi būt par šiem notikumiem atklāta un izģērbties publiski? Tas prasa no manis lielu drosmi un noteikti radīs neērtības tuvākajā nākotnē. Tomēr tas, kas ar mani noticis, nedrīkst palikt tikai manā sirdī. Morālā vardarbība ir klusa un nepierādāma, bet tās radītais posts un sāpes – līdzvērtīgas smagai piekaušanai. Es zinu, ka to ikdienā piedzīvo daudzas un caur savu pieredzi esmu pārliecinājusies, cik sieviete šādās situācijās ir neaizsargāta.» Rūta piebilst – viņai ir vecāku atbalsts šajā smagajā dzīves posmā, bet daudzām sievietēm tāda nav.

    «Man ir trīs mīļi bērni, kuriem vēlējos dot mierīgu un patīkamu bērnību, bet viss izvērtās pavisam citādi. Pat tagad jūtos vainīga, bet vairs nespēju ilgāk paciesties. Trīs mājas, trīs «šķiršanās» un trīs bērni. Katrs no šiem atkārtojumiem realizējās ar vēl lielāku jaudu un sarežģītības pakāpi. Ceturtā atkārtojuma vairs nebūs,» raksta Rūta.

    «Karš sākās brīdī, kad uzsāku reālu ceļu uz izlaušanos no destruktīvām attiecībām,» uzsver viņa

    un atklāj, ka pirms diviem gadiem viņas dzīvi satricinājusi nopietna saslimšana. «Es sastapos ar patiesību, ka esmu mirstīga. Nekāds atklājums jau tas nav, bet šī apziņa spēcīgi iedarbina daudzus procesus.(..) Tieši šajā periodā kārtējo reizi saasinājās manas attiecības vīru. Slimība man izgaismoja, ka esmu ne tikai viena savā ceļā, bet pat apdraudēta. Ievēroju, ka mans tuvākais mani neatbalsta un pat savā ziņā sabotē manu tiekšanos uz atveseļošanos. Nopēla visu, kas man sagādāja kaut nedaudz prieka. Pārmeta, ka tērēju laiku dejošanai un terapijai.»

    Viņa atminas arī pagātnes notikumus – vīra sānsoļus, kurus piedevusi, jo gribējusi saglabāt ģimeni. Savukārt Mārcis neesot paudis nožēlu par tiem. «Par katrām jaunām attiecībām mūsu laulības laikā viņš bez sirdsapziņas pārmetumiem lepojās medijiem.»

    Attiecībās bijusi arī apsaukāšanās, noniecināšana, agresija. Pērn novembrī Mārcis jau trešo reizi esot aizgājis no ģimenes, visa vainojis sievu un ierobežojis viņas dzīvi – atņemot auto, liekot risināt ar vēl nepabeigtās jaunās mājas būvniecību saistītās problēmas. Taču vissāpīgākais Rūtai bijis tas, ka viņš aizvainojoši izteicies par viņas slimību un tās izraisītajām sekām.

    «Mājās, no kurām pats aizgāja, vīrs varēja parādīties jebkurā diennakts stundā.

    Viņš ņēma prom no mājas lietas, ko bija pircis, atkal un atkal norādot, ka es neesmu neko nopelnījusi.

    Ik dienu tika sagādāti nepatīkami pārsteigumi mājās un darbā, apzināti un mērķtiecīgi padarot manu ikdienu pēc iespējas smagāku,» atklāj Rūta, pieminot vairākas epizodes, kurās vīrs pret viņu izturējies necienīgi.

    Rūta uzsver, ka esot vērusies pēc palīdzības, rakstījusi iesniegumus policijai. Viņa uzskata – vīra popularitāte apgrūtinot viņas cīņu par savām tiesībām uz normālu dzīvi.

    Tiesas pagaidu regulējums noteicis, ka bērniem šobrīd jāatrodas pie tēva, jo viņa dzīves apstākļi tam esot atbilstošāki. «Es dzīvoju mājā, kas nav nodota ekspluatācijā! Jā tajā pašā mājā, kuru ģimenes galva pirms vairāk kā gada tomēr atzina par pietiekami drošu bērniem,» tā Rūta.

    «Es turpināšu cīnīties, kaut arī esmu fiziski, mentāli un emocionāli novārdzināta,» sola Judze.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē