• Milzu honorāri, heroīna šiks un slaveni mīļākie. Stila ikonai Keitai Mosai šodien 50!

    Slavenības
    Elza Krūmiņa
    16. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: BAKOUNINE/Shutterstock
    90. gadu supermodelei Keitai Mosai šodien apaļa jubileja. Lūk, 10 inetersanti fakti par britu skaistuli!
    1. Modele kļuva slavena jau 17 gadu vecumā. Mosa, būdama vēl nepilngadīga, ļāvās pikantai fotosesijai zīmola «Calvin Klein» apakšveļā. Lai gan šādas kampaņas zīmolam nav nekas neparasts, šoreiz sabiedrību šokēja Keitas Mosas kaulainais ķermenis. Tieši tas šo padarīja par apspriestāko modes notikumu. Tiesa, tā vietā, lai sabiedrība nopeltu Mosas kalsnumu, radās jauns ķermeņa skaistuma kults, kuru nodēvēja par «heroīna šiku» – tam rakturīgi bija bāla āda, kaulains ķermenis, tumši loki zem acīm, izpūruši mati un androgīni sejas vaibsti. Drīz vien liela daļa citas modeles sekoja Mosas piemēram un panāca dramatisku ķermeņa svara kritumu. Medijos ne reizi vien tika apspriests, ka Keita Mosa ir vainojama pie ēšanas traucējumu kultivēšanas.  
    2. Keitas Mosas modeles karjera aizsākās lidostā. Kad meitenei bija vien 14 gadi, Džona Kenedija starptautiskajā lidostā, Ņujorkā, viņu uzrunāja modeļu aģentūra.
    3. Mosa kopš savas karjeras sākuma tika plaši apspriesta modes un stila presē tieši sava neparastā ģērbšanās stila dēļ. Modele allaž ir mācējusi pārdomāti sakombinēt retas vintāžas pērles ar aktuālajiem aģērbiem, unikāliem aksesuāriem un izteiksmīgu grimu. Mosas ikdienas stils viņu padarīja par starptautisku stila ikonu.
    4. Keita Mosa ir gozējusies uz 40 prestižā modes žurnāla «Vogue» vākiem. Modelei bija tikai 19 gadu, kad viņas ģīmetne rotāja glancētā izdevuma vāku. Tolaik Mosa bija visjaunākā «Vogue» modele.
    5. Slava un neticamie panākumi bija iemesls, kādēļ jauniņā modele ātri vien nogāja no ceļa. 90. gados Mosu pazina arī kā ballīšu karalieni, kas ļāvās narkotiku valdzinājumam un alkohola reibumam. Paparaci ne reizi vien izdevās iemūžināt britu modeli pamatīgā žvingulī. Kā pati modele atzīst – viņai modeles darbs šķitis gaužām garlaicīgs, tāpēc talkā nāca apreibinošas vielas, kas palīdzēja sadzīvot ar karjeras izvēli.
    6. Modeles darbs bijis tik nomācošs, ka Mosa 2000. gadā piezvanīja savai aģentei un paziņoja par aiziešanu no modes industrijas. Kādā žurnāla «Time Out» intervijā Mosa skaidroja, ka viņai apnika lidot turp un šurp no Londonas uz Ņujorku un atpakaļ. Tomēr aģentūras darbinieki naski atguva Mosu – jau dažus mēnešus vēlāk modele bija atpakaļ modes skatēs.
    7. 2005. gadā tenku lapās tika publicētas bildes un video, kurā Keita bija redzama šņaucam kokaīnu. Šis izgājiens nepalika nepamanīts lielo zīmolu acīs – no sadarbības ar Keitu Mosu atteicās «H&M», «Chanel» un «Burberry».
    8. Keita Mosa ir izmēģinājusi arī savus spēkus mūzikas pasaulē, ierakstot dziesmas ar tādām grupām kā «Oasis» un «The Babyshambles», vēl viņa ir filmējusies filmās, mūzikas videoklipos un radījusi savu modes zīmolu «Kate Moss Collection» un smaržas.
    9. Keita Mosa ir viena no labāk apmaksātajām modelēm pasaulē. Un ne velti. Reiz 1990. gadā supermodele Linda Evangelista teica: Mēs nemodīsimies no rīta, ja saņemsim mazāk par 10 000 dolāriem dienā! Šis citāts kļuva par skaļāko saukli modes pasaulē. Tomēr Keitai Mosai šāds honorārs atbilst realitātei – viņa patiesi par vienas dienas darbu pieprasa milzu atalgojumu.
    10. Keita Mosa ir bijusi attiecībās ar aktieri Džoniju Depu un mūziķi Pītu Dohertiju. Savukārt attiecībās ar mūziķi Džeimiju Hinsu modele nolēma bildināt pati sevi un iegādājās sev saderināšanās gredzenu 190 000 dolāru vērtībā.  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē