• Lielo lūpu trakums! Vai zini, cik un ko tas maksā?

    Slavenības
    Gita Vīksne
    3. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Jau vairākus gadus viena no pasaulē pieprasītākajām procedūrām ir lūpu palielināšana. Uz ko gatavas sabiedrībā zināmas latviešu skaistules, lai tiktu pie seksīgām lūpām? Un kā to vērtē fenotipoloģe Kaija Zemberga un klīniskā psiholoģe Kristīne Balode?

    Tas ir diezgan sāpīgi


    «Esmu izmēģinājusi hialuronskābes filleru injekcijas lūpām. Process ir diezgan sāpīgs, taču, manuprāt, tas ir vienkāršs un mūsdienīgs veids, kā koriģēt lūpu asimetriju, piešķirt sejas vaibstiem harmoniju un proporcionalitāti. Hialuronskābes injekcijas ir lieliska inovācija estētiskajā medicīnā, tāpēc nosodoša attieksme pret tām ir vecmodīga, balstīta uz zināšanu trūkumu un aizspriedumiem,” pieredzē dalās  zobārste un erotisko romānu autore Karīna Račko.

    Karīna Račko pirms hialuronskābes injekcijas.
    Karīna Račko pirms hialuronskābes injekcijas.
    Pēc lūpu palielināšanas.
    Pēc lūpu palielināšanas.

    Tā kā pati esmu ārste, apzinos, ka ir ļoti svarīgi, lai procedūru veiktu sertificēts dermatologs ar augstāko medicīnisko izglītību un atbilstošām sejas anatomijas zināšanām, izmantojot kvalitatīvu preparātu. Es uzticos klīnikas Era Esthetic dermatoloģei Elīnai Āboliņai – profesionāla, rūpīga, iejūtīga. Tāds ārsts nekad nepieļaus pārmērības un neradīs lūpu izkropļojumus, kādi nereti ieraugāmi sieviešu fotogrāfijās internetā. Sievietēm, kuras vēlas izmēģināt lūpu injekcijas, iesaku nebaidīties un atrast uzticamu, kvalificētu ārstu. Piemēram, viens mililitrs hialuronskābes radīs pavisam minimālas lūpu apjoma izmaiņas, pēc tam tālāk varēsiet pieņemt lēmumu, vai un kad procedūru atkārtot.»


    Jaunas lūpas, jauna dzīve? 

    Skaidro fenotipoloģe Kaija Zemberga:

    «Fenotips ir gēnu, instinktu, rakstura atspoguļojums cilvēka sejā. Ja sieviete ar plastiskās ķirurģijas palīdzību maina ārieni, viņa vēlas paspilgtināt noteiktu iezīmi, kompensēt kādu trūkumu raksturā. Pārsvarā sievietēm, kas izšķiras par šādu soli, gēnos jau ir šīs iezīmes, un viņas tikai vēlas tās izcelt. 

    Parasti izteiktāka ir apakšlūpa, kas bieži vien nedaudz vērsta uz āru. Sievietei ar izteiktu apakšlūpu ir svarīga baudkāre, izpriecas. Viņai patīk baudīt ēdienu, mūziku, ceļojumus, pasākumus, kur apgrozās sabiedrības krējums, arī seksu viņa izgaršo visā tā krāšņumā. 


    Mākslīgi uzlabotas lūpas ir lielas, pilnīgas un biezas. Tām ir izteikta sarkanā pārejas daļa, un šī iezīme norāda uz lielu enerģijas daudzumu, kas tiek izstarots no lūpām.

    Raksturā šāda sieviete ir aktīva, emocionāli silta, gatava apmeklēt pasākumus, tusiņus. Pastāv gan risks enerģiju nodedzināt izpriecās, un tās var pietrūkt ikdienas darbam. 

    Svarīga iezīme ir lūpu stingrums. Stingras lūpas norāda uz izlēmīgu raksturu, cilvēks spēj ilgstoši strādāt rutīnas darbu, kas ne vienmēr viņam ir pie sirds. Mīkstas lūpas liecina par gļēvu, neizlēmīgu dabu, nespēju novest iesākto līdz galam. 

    Palielinot lūpas, izteiktāka kļūst augšlūpas viļņotā daļa. Pievilcīgā bantīte norāda uz izsmalcinātām manierēm, labu gaumi. Sieviete ar šādu fenotipu ievēro stilu runā, apģērbā, rīcībā. Viņai svarīgas nianses. Tāda dabiski veidota augšlūpa biežāk vērojama radošo profesiju pārstāvjiem.   

    Ja pirms palielināšanas sievietei lūpas bija šauras kā svītriņas, viņa lieki netērēja enerģiju izpriecās, bet ieguldīja to darbā. Ja augšlūpa bija izteikti šaura, draudzene viņai varēja uzticēt noslēpumus. Šauru lūpu īpašniece ir emocionāli vēsāka, garlaicīgāka, nelabprāt stāsta par sevi. Izmainot lūpu formu, viņai vieglāk iejusties sabiedrībā. Viņa ir emocionāli atvērtāka, mīlīgāka, taču var sākt meklēt vieglāku ceļu dzīvē.»

    Kas notiek sievietes galvā? 

    Skaidro klīniskā psiholoģe Kristīne Balode:

    «Cilvēki Latvijā vēl nav tik apzināti savā garīgajā veselībā, lai ietu pie psihologa un saprastu – vēlme mainīt sevi vizuāli ir nevis praktiskas dabas jautājums, bet bieži vien tieši emocionāls. Klientes ir stāstījušas par vēlmi veikt krūšu operācijas, ir bijušas arī tādas, kas ir palielinājušas lūpas, un man bija jāpierod, ka pēkšņi viņas vizuāli izskatās citādi. Pieaudzis cilvēks ir brīvs darīt ar sevi visu, ko vēlas. Mani vairāk satrauc tas, ka pieaugušo iespaidā uzlabojumus sāk veikt jaunas meitenes, kuru organisms vēl nav nobriedis.

    Vai mēs visu laiku gribam skriet līdzi modei, uzlaboties un savā ziņā sevi kropļot?

    Jebkurai manipulācijai vienmēr ir sekas.

    Tas ir arī jautājums par to, vai spējam pieņemt novecošanu kā dabisku un interesantu procesu. Es nevis gribu to mainīt vai slēpt, bet piedzīvot. Mans ikdienas darbs ir saistīts ar cilvēku stiprināšanu atļauties piedzīvot savu dzīvi ar visām no tā izrietošajām sekām, kuras atspoguļojas arī mūsu ķermenī.»

    Cik tas maksā?

    • Lūpu mikropigmentācija – no 70 līdz 220 eiro. Korekcija – ap 50 eiro. 
    • Hialuronskābes filleru injekcijas – no 200 līdz 300 eiro. 

    Zināšanai!

    * Filleri ir šķidrie implanti, kurus ar tievu adatiņu injicē lūpās, tā koriģējot to apjomu, izlīdzinot asimetriju, paceļot lūpu kaktiņus, mitrinot. Hialuronskābe ir īpaša dabiska viela filleru injekciju sastāvā, kas savienojas ar ūdens molekulām, vienmērīgi aizpilda, koriģē, mitrina lūpas. Hialuronskābes filleru injekcijas veic vietējā anestēzijā. Iegūtais efekts ilgst aptuveni gadu – tad tā jāatkārto. 

    *Mikropigmentācija jeb permanentais grims ir tetovēšanas līdzekļa mikrodevas ievadīšana ādas virsējā slānī, radot ilglaicīgu grima efektu. Lūpu mikropigmentācijā tiek lietotas vairākas tehnikas – maiga lūpu spīduma efekta, lūpu kontūras vai pilnīga lūpu aizpildīšana ar krāsu. Lūpu permanento grimu veic vietējā anestēzijā. Efekts saglabājas divus līdz piecus gadus.

    Kāpēc un kur lūpu palielināšanu veikušas Maija Rozīte-Krištopane, Nikola Krištopane, Agnese Zeltiņa un citas sabiedrībā zināmas sievietes un kā pēc fenotipoloģes Kaijas Zembergas domām tas mainījis viņu personību, lasi jaunākajā žurnālā Privātā Dzīve, kur plastikas ķirurgi Ansis Ģīlis un Evija Rodke skaidrojuši arī iespējamos procedūru riskus, bet populāri vīrieši pauduši savu viedokli par to, kā viņiem patīk sievietes ar palielinātām lūpām!

    • Sestā sieva beidzot izved sabiedrībā Džilindžeru. Pusgada laikā režisors mainījies līdz nepazīšanai! 
    • Atklāts lielo lūpu noslēpums. Kāpēc populāras latviešu sievietes to dara, un ko par to domā vīrieši?
    • Apdraudēti Itālijā un ieslodzīti Tenerifē - koronavīruss nesaudzē arī slavenības! Solvita Āboltiņa šonedēļ brauc mājās.
    • Likteņa līdumnieku zvaigzne Jevgļevska izgājusi pie vīra! Svētdien viņa svinēs savu 50. jubileju.
    • Rēzijai Kalniņai romanisks randiņš.
    • Kāpēc "Turības" šefs pēkšņi slēdz laulību līgumu?
    Privātā Dzīve nr09

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē