• Kur pazudis dzīvespriecīgais uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs?

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    4. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Kādreiz tik populārais uzņēmējs tikpat kā neparādās preses slejās un TV ēterā, taču sarunā ar PDz Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents atzīst – joprojām aizstāvot uzņēmēju intereses. Viņam ir lepnums par mazbērniem, dažkārt sanāk kādu stundiņu atlicināt arī golfam.

    Cīnās pret neredzamu pretinieku

    «Iet gan smagi, jo pandēmijas laiks zīmīgs ar to, ka problēmas ir absolūti visā – medicīnā, ekonomikā, sadzīvē. Man jāuztur sakari un jānāk ar priekšlikumiem kā Latvijas, tā Eiropas un visas pasaules politiskajā līmenī. Ir sanāksme pēc sanāksmes! Kā viena darba grupa beidzas, tā sākas nākamā.

    Braukt jau, protams, tagad nekur nevar – sēžu tik pie datora un sazinos. Darba ir vairāk nekā tā dēvētajos miera laikos. Viss notiekošais ir ne tikai izaicinājums, bet arī pārbaude, uz ko esam spējīgi. Turklāt risinājumi jau nav nekādi vienkāršie. Lēmumi jāpieņem ar pārliecību, ka nevis cīnāmies ar sekām, bet darām visu, lai nākotnē būtu labāk. Galvenā problēma ir tā, ka būtībā cīnāmies ar ienaidnieku, kuru paši neredzam. Bet viņš ir! Turklāt aiz katra stūra,» par Covid-19 saka Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs.

    Par privāto biznesu – noslēpumains

    Balss gan Vitālijam joprojām ir moža, gluži kā Aldara vadīšanas laikos, kad viņš nepaguris dziedāja kompozīciju par trim lietām, kuras zāļu skapītī stāv. «Uzskatu, ka veselība, protams, šobrīd ir prioritāte numur viens, bet ar šādu prioritāti vien Latvija neko neatrisinās,» pārliecināts ir Vitālijs.

    «Jādomā kompleksi par visu – medicīnu, ekonomiku, finanšu lietām un sociāli atbildīgu politiku. Ar tādu domāšanu gan valdībai iet, kā iet. Bet tāpēc jau es stundām ilgi pavadu sanāksmēs un sapulcēs, lai valdībai, sākot ar premjeru Krišjāni Kariņu, finanšu ministru Jāni Reiru, ekonomikas ministru Jāni Vitenburgu un citiem, visu laiku norādītu, ka nav jānovirzās no Latvijas attīstības mērķiem un valsts pamatvērtībām. Jādomā par visu sabiedrību, nevis katram ministram jāvelk deķītis uz savu pusi,» pauž viņš.

    Vitālijs uzskata, ka valdība savos lēmumos vairāk mēģinot domāt par konkrēto brīdi, nevis pieņem tos ar domu par nākotni un turpmāko attīstību.

    «Nedomāju, ka Covid-19 ierobežojumi ir ideāli, jo atsevišķām jomām tie tomēr ir pārāk lieli.

    Arī palīdzību uzņēmējiem un visai sabiedrībai droši vien varētu organizēt daudz labāk. It kā jau virziens ir pareizs un loģisks, tomēr lielā steigā pieņemtie lēmumi, kas nav izdiskutēti ar valdības sadarbības partneriem, ne vienmēr precīzi ir orientēti uz tiem, kuriem palīdzība visvairāk vajadzīga.»

    Vitālijs sola drīz arī jaunumus, kas attiecas uz viņa paša privāto biznesu. «Pagaidām diemžēl nevaram atrisināt pēdējos jautājumus ar finansējumu, bet viss iet uz to, ka drīzumā durvis varētu vērt Go Planet telpas. Notikusi rekonstrukcija, iekšā ir aprīkojums. Ejam uz to, lai nākamā gada beigās visu palaistu. Kas tur būs, pagaidām visus turam neziņā, bet tas būs saistīts ar izglītību, zinātni un izklaidi,» noslēpumains ir uzņēmējs.

    Galvu izvēdina golfa laukumos

    Vitālijs atzīst – dažkārt izdodas atvēlēt kādu stundiņu tikai sev un ģimenei. «Kas tad mūsu gados galvenais? Lai ir veselība un būtu prieks par jauno paaudzi! Par pirmo, paldies Dievam, sūdzēties nevaru. Bet skaidrs, ka cenšos uzturēt sevi formā, pasportoju.

    Neesmu arī šajā laikā atmetis ar roku savam hobijam – golfam. Aizpagājušajā nedēļā bija golfa laukuma Jūrmalā atklāšanas gadadiena, un tur notika nelielas sacensības. Gāja labi. Mēģinu ik pēc laika pa stundiņai, divām, trim no visa atslēgties un uzspēlēt savu iemīļoto golfu. Spēlēju gan Viesturos, gan Ozo golfa klubā un citur. Visu dienu sēdēt pie datora galīgi nav labi. Galva jāizvēdina.»

    Īpašs prieks un gandarījums Gavrilovam ir par mazbērniem. «Par savas dzimtas jauno paaudzi esmu lepns.

    Mazbērni man ir trīs, un visi aug par lieliem gudriniekiem.

    Mazdēls jau iet 4. klasē, jaunākā mazmeita – 7. klasē, bet vecākā izglītojas ārzemēs, tādēļ ceļo starp Londonu un Rīgu. Visi ir gudri un – galvenais – ambiciozi, vectēvam prieks,» nosmej Vitālijs.

    Ar PDz starpniecību Gavrilovs grib arī visus apsveikt Latvijas 102. jubilejā un izteikt vēlējumu pirms Ziemassvētkiem un Jaungada. «Visiem Latvijā gribu novēlēt – lai kādas grūtības nāk pretī, pa dzīvi vajag iet ar paceltu galvu un tikai uz priekšu. Šai saulē esam vienu reizi, un dzīve mums ir dota, lai mēs katrs konkrēti paveiktu kaut ko labu cilvēcei un savas valsts attīstībai.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē