• Hermanis 69. jubileju sagaida lieliskā formā. Jau gadiem katru nedēļu badojas

    Jubileja
    Marta Kalniņa
    7. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šodien 69. dzimšanas dienu svin lieliskais ģitārists un komponists Aivars Hermanis. Uz skatuves viņš vienmēr šķiet ļoti nopietns, tāpēc mūziķa svētku dienā piedāvājam izlasīt Aivara visnenopietnāko un atklātāko interviju!

    Pirms dažiem gadiem, gatavojoties pusapaļās jubilejas koncertam, ģitārists un komponists Aivars Hermanis žurnālam  «Privātā Dzīve» sacīja: «Ieskatījos internetā un izlasīju, ka vidēji latviešu vīrietis dzīvo 69 gadus. Sapratu, ka nākamā apaļā jubileja var arī nepienākt. Protams, varbūt vēl kustēšu un man nekas nekaitēs, bet paspēlēt vairs nevarēšu. Tāpēc piekrītu, ka

    pēc 60 gadu sliekšņa sasniegšanas katrs rīts, kad pamosties un ieraugi griestus virs sevis, nozīmē – diena ir izdevusies.»

     Ir pagājuši tieši četri gadi, un Aivars aizvien ir lieliskā formā! Ja viņš tiek pie savām iecienītākajām konfektēm, tās varot notiesāt visas un uzreiz, taču jau daudzus gadus Hermanis katru nedēļu piekopj badošanās kūres.

    Aivars Hermanis vairākkārt dažādās aptaujās ir atzīts par Latvijas labāko ģitāristu. Sacerēt dziesmas viņš sāka jau pagājušā gadsimta 70. gadu sākumā, un radījis vairāk nekā 100 dziesmu un instrumentālo kompozīciju. Viņš ir piedalījies vairāk nekā 1000 skaņdarbu ieskaņojumos un uzstājies neskaitāmos koncertos. Spēlējis grupās «Suvenīrs», «Tip-Top», «Modo», «Opus», «Remix», kā arī Raimonda Paula ansamblī, Latvijas Valsts Televīzijas un Radio orķestrī, Laimas Vaikules grupā un daudzos citos muzikālos kolektīvos.

    Arī tagad, būdams pensionārs, Aivars dzīvo aktīvu muzikālo dzīvi.

    «Ja regulāri nespēlē koncertos, zūd meistarība.

    Viena lieta ir uzspēlēt mājās. Nav tas, kad koncentrēti pusotru stundu ir koncerts, tiek uzturēta tehniskā un emocionālā forma,» savulaik žurnālam «Privātā Dzīve» atzina mūziķis. Pirms diviem gadiem iznāca ģitārista izvēlētu 50 populārāko dziesmu nošu izdevums. «Tā kā kļūstu vecāks un jāsāk saprast, kas izdarīts, radās šāda ideja,» toreiz skaidroja Hermanis. Turklāt viņš ir ne tikai mūziķis, bet arī pasniedzējs. Lasa lekcijas Latvijas augstskolās.

    Nākamgad Hermanim būs apaļa jubileja. Interesanti, ka savu 65. dzimšanas dienu Aivars pa īstam nosvinēja tikai tad, kad jau bija 67 gadus vecs! Viņa jubilejas koncertu, kas bija paredzēts Liepājā, toreiz atcēla piecas reizes. Taču, kad tas beidzot varēja notikt, klausītāju zāle bija pilna.

    Atklātākā un nenopietnākā intervija ar Aivaru Hermani!

    «Patīkami, ka ir tāda publikas uzticība. Producents man atstāstīja simbolisku atgadījumu: kāda ģimene bija iegādājusies četras biļetes – sev un vecākiem. Senči pa šiem diviem gadiem jau bija miruši, bet viņu divas biļetes netika nodotas kasē. Tās palika pie ģimenes kā vēstures liecība,» toreiz žurnālam «Privātā Dzīve» atklāja Aivars.

    Tagad, tuvojoties apaļajai jubilejai, ir jauni izaicinājumi un bailes. Pirms diviem gadiem, kad jau bija sācies karš Ukrainā, Hermanis atzina:

    «Somu es nekrāmēju, jo nekur jau nemukšu.

    Par pārtikas uzkrājumiem arī nedomāju. Protams, mēģinu iztēloties sevi viņu vietā Kijivā. Skaidrs, ka nezinām un pat nevaram iedomāties, kā mēs rīkotos, ja būtu šāda situācija. Vai nāksies emigrēt? Negribas domāt, ka šāds brīdis varētu pienākt.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē