• Grupas Riči solists Rinaldo: Kad brālis devās mūžībā, alkohols gandrīz mani uzveica

    Slavenības
    Kaspars Antess
    24. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Būdams mazs zēns, ar savu neparasti skanīgo un smeldzīgo balsi viņš iekaroja TV šovu skatītāju sirdis. Beidzamajos gados par kādreizējās grupas Riči solistu dzirdēts maz. Izrādās, 29 gadus vecais dziedātājs ar savu jauno ģimeni dzīvo Somijā un nupat ieradās dzimtenē, lai pavadītu vasara brīvdienas.

    Par attiecībām paziņo bērēs

    Pirms diviem gadiem, vēl būdams brīvs puisis, dziedātājs Rinaldo intervijā IEVAS Stāstiem sacīja: «Es ļoti vēlos sievu, bērniņus, mājas ēdienu un visu to, kas asociējas ar īstu ģimeni.» Tagad, pārcilājot savas dzīves notikumus, dziedātājs secina: «Mana dzīve ir pierādījums tam, ka pēc melnās strīpas patiešām nāk baltā. Pirms gandrīz četriem gadiem, kad brālis Kaspars devās mūžībā, es pazaudēju zemi zem kājām un mūziku savā dzīvē, jo alkohols gandrīz mani uzveica. Tikai brīnumainā kārtā es izķepurojos un tūlīt pēc tam iepazinos ar savu jaunās dzīves sākumu – Inesi.»

    Rinaldo un viņa izredzētā Inese bija pazīstami jau bērnībā, jo abu tēvi bija draugi.

    «Godīgi sakot, vēl būdama maza, biju iemīlējusies Ritvarā,» PDz atzīstas Inese, pēc tautības čigāniete. «Tolaik nodomāju – esmu četrus gadus jaunāka par viņu, un dzīvojam tik tālu viens no otra (Inese augusi Igaunijā, vēlāk Somijā – PDz), tāpēc nemaz necerēju uz viņu. Tolaik populāra kļuva Ritvara bērnības dziesma čigānu valodā Me tut kamav (Es tevi mīlu – PDz), un es to dziedāju ļoti bieži.»

    Bērnībā klātienē Rinaldo un Inese nebija tikušies, bet pirms trim gadiem viens otru atrada feisbukā. «Ritvars aktīvi atzīmēja manas fotogrāfijas ar patīk. Ziemassvētkos nolēmu viņam nosūtīt apsveikumu. Sanāk, ka es pirmā uzrakstīju,» kautrīgi bilst Inese. Savukārt Rinaldo atzīst, ka nekad nevienai meitenei internetā pirmais neesot rakstījis.

    «Viens otram sākām sūtīt sirsniņas un citus simboliņus, taču sākotnēji nebija nekādu romantisku nodomu, tikai apsveikt Ziemassvētkos. Taču sarakste turpinājās, arvien biežāk gribējās pajautāt Inesei, kā viņai iet. Mēnesi pēc sarakstīšanās nolēmām sazvanīties, tad kādu laiku telefoniski kontaktējāmies. Pēc tam jau bijām gatavi videozvanam – jāatzīst gan, pirms kameras ieslēgšanas abi pucējāmies un taisījāmies solīdi, centāmies ieņemt vislabāko leņķi, lai tikai labāk izskatītos. Tagad, to atceroties, var tikai pasmieties,» saka viņš.

    Vēlme satikt vienam otru dzīvē kļuva arvien lielāka. «Inese plānoja apciemot savu vecmāmiņu Pērnavā. Tā ir netālu no Rīgas, tāpēc norunājām satikties Igaunijas pilsētā,» atceras Rinaldo.

    «Mēs tikāmies parkā, staigājām ilgi. Es pat neatceros, kur īsti bijām, jo laiks paskrēja nemanot, un tik ļoti negribējās atvadīties. Tomēr pēc kopā pavadītās romantiskās dienas devāmies katrs uz savu pusi.»

    Dzīvojot dažādās valstīs, pāris turpināja sazvanīties katru dienu, bet tad nomira Ineses onkulis, kurš dzīvoja Rīgā. Uz bēru svinībām tika ielūgts arī Rinaldo. Uz čigānu bērēm pēc tautas tradīcijām atļauts ierasties tikai ielūgtiem visiem. «

    Ar Inesi vienojāmies, ka bērēs atklāsim čigānu sabiedrībai, ka esam kopā. Vakara gaitā vēl nedevām nekādu mājienu par to, bet tad kopā no visiem atvadījāmies un devāmies prom. Ja vīrietis un sieviete nav savstarpēji saistīti, čigāniem nav pieņemams šāds gājiens. Un tā čigānu sabiedrībai bija droša zīme, ka esam kopā,» skaidro dziedātājs. Nākamajā dienā pēc bērēm Rinaldo bija solokoncerts Liepājā, turp viņš devās kopā ar savu nākamo sievu. Inese sēdēja pirmajā rindā.

    Precējušies pēc čigānu tradīcijām

    Četrus mēnešus Rinaldo un Inese ik pa laikam ciemojās viens pie otra. «Tā kā dzīvojām dažādās valstīs, tas ilgi nevarēja turpināties. Nolēmām uzsākt kopdzīvi,» stāsta dziedātājs. Viņa mīļotā turpina: «Tā kā man Somijas pilsētā Vantā bija dzīvoklis, nolēmām ievākties tur. Tā šķita vispraktiskāk.» Rinaldo atzīst: «Es gribēju, lai nekas no manas pagātnes nebūtu apkārt. Vēlējos sākt mūsu kopdzīvi jaunā vidē, jaunā valstī, lai viss ir pa jaunam.»

    Pāris atzīst, ka pagaidām ir precējušies tikai pēc čigānu tradīcijām.

    «Tas notika Pērnavā,» saka jaunais vīrs. «Kad paziņojām, ka esam kopā, pie viena galda saaicinājām mūsu draugus un radus un kļuvām par vīru un sievu. Mēs plānojam arī oficiālas kāzas ar sarakstīšanos un ceremoniju. Bet ar to gan nesteigsimies.»

    «Riču vairs nav,» saka RINALDO.
    «Riču vairs nav,» saka RINALDO.

    Abi uzsver, ka viņu attiecībās plānošanai ir liela nozīme. Arī abu meita bija plānots bērniņš. «Mums ļoti gribējās mazuli, tāpēc ilgi negaidījām. Pērn 10. februārī, četras dienas pēc manas dzimšanas dienas, pasaulē nāca mūsu Izabella,» lepojas Rinaldo.

    «Meitai ir raksturiņš. Ja viņu kaut kas sakaitina, tūdaļ kļūst nikna. Bieži mani rausta aiz matiem vai bārdas, pēc tam gan vienmēr iedod buču. Meita mani pilnībā izmainīja, izdzina visas muļķības no manas galvas. Par ballītēm pat domāt vairs negribu. Tagad man ir citi dzīves mērķi, mans uzdevums ir nodrošināt, lai mūsu ģimenei visa kā būtu gana. Lai meita būtu laimīga, lai ieslēgtu televizoru un, ieraugot tur mani, ar lepnumu teiktu – tas ir mans tētis!»

    Brāļa nāve un šķiršanās no Dribas

    Televīzijas skatītāji Rinaldo iepazina 2007. gadā, kad viņš duetā ar politiķi Ingrīdu Ūdri (tagad Latimiru) piedalījās šovā Divas zvaigznes, bet 2009. gadā viņš Riču ģimenes sastāvā startēja šovā Dziedošās ģimenes un finālā ieguva 2. vietu. Grupa Riči, kurā dziedāja Rinaldo, viņa brālis Kaspars Sunītis un ģimenes draugs Kaspars Pudniks, vairākus gadus veiksmīgi koncertēja Latvijā un Baltijā, taču viss mainījās, kad pēkšņā nāvē mira Rinaldo brālis Kaspars.

    2016. gada vasarā klausītāju Riču ģimenes brāļi aizsaulē aizvadīja savu vectēvu. Naktī pēc bērēm Kaspara sirds miegā apstājās uz mūžiem. Pēcāk Rinaldo atcerējās: «Tajā vakarā jutu kaut ko emocionāli smagu, un tās nebija tikai bēdas par vectēva aiziešanu. Atvadās gan piedalījos, tāpat kā brālis Kaspars, kurš izturējās kā parasti – dzīvespriecīgi un draudzīgi.

    Tikai tagad saprotu, ka tas smagums, kas mani toreiz smacēja, bija priekšnojauta. Lieki teikt, ka nebiju gatavs zaudēt savu brāli, labāko draugu un balstu vienā personā.

    Tik tikko vēl pavadījām laiku mēģinājumos, un te pēkšņi viņa vairs nav.» Brāļa nāve arī bija iemesls Rinaldo iepriekš pieminētajai melnajai dzīves strīpai – bēdas viņš slīcināja grādīgajos dzērienos, līdz dziedātājs vairs nespēja piecelties no gultas. Viņu izglāba daktere Dace Neibarte. «Mans sargeņģelis», teic Rinaldo.

    «Grupa ar nosaukumu Riči beidza pastāvēt brīdī, kad nomira brālis. Pēc tam dažādi aktīvisti centās un cenšas manipulēt ar šo nosaukumu, bet es šajos sastāvos neesmu un nebūšu,» PDz skaidro Rinaldo. «Vienīgais, kas man no Riču laikiem pietrūkst, ir mans brālis. Taču nu esmu mierā, jo ticu, ka brāļiem tur augšā lemts satikties.»

    Krīze, ko Rinaldo piedzīvoja pēc brāļa nāves, ietekmēja arī viņa attiecības ar dziedātāju Annu Dribas. Rinaldo un Anna iepazinās Riču ģimenes koncertturnejas laikā 2011. gadā, pēc tam duetā iedziedāja vairākas dziesmas. Lai gan pirms diviem gadiem mediji ziņoja par viņu šķiršanos, bijušie mīlnieki publiski to vairījās apstiprināt, un joprojām to nekomentē.

    Bez brāļa nav Riču

    Patlaban Rinaldo biežāk ir redzams Somijas televīzijas kanālos, mazāk – Latvijas. Viņš sevi pierādījis muzikālajā šovā The Voice of Finland, kas ir skatītākā Somijas TV pārraide.

    «Tiku līdz kārtai, kad dalībniekiem piešķīra dueta partneri. Man žūrija atklāti pateica – viņiem īsti neesot, ko man mācīt, jo es jau esot gatavs dziedātājs,» stāsta viņš.

    «Iepazinos ar vairākiem vadošajiem somu popmūzikas producentiem, un visi kā viens teica – ja vēlies būt mūzikas industrijā Somijā, tev jāiemācās somu valoda. To arī sāku darīt. Taču arī bez valodas zināšanām esmu somu klausītājiem iepaticies. Feisbukā man raksta katru dienu, izsakot atzinību un aicinot uzstāties dzimšanas dienās un ballītēs, jo čigānu mūziku mīl visur. Jau šobrīd Somijā ar mūziku pelnu. Augustā man ir tikšanās ar somu producentu, kurš aicina piedalīties jaunā projektā,» priecājas Rinaldo.

    Šovasar viņš paguvis iepriecināt savus klausītājus arī Latvijā – atvaļinājuma laikā Rīgā laidis klajā jaunu dziesmu Rūgts.

    Grib trīs bērnus un māju Latvijā

    Kamēr Rinaldo somu valodu vēl tikai mācās, to jau izcili pārzina viņa sieva. Inese Sīmane dzimusi Igaunijā, kas ir arī viņas mammas dzimtene, bet viņas tēvs bija no Latvijas. Pēc tēva aiziešanas mūžībā Ineses mamma ar sešiem bērniem pārvācās uz Somiju, kur dzīvo joprojām. Inese somu valodā ir gan mācījusies skolā, gan apmeklējusi kursus, kļūstot par profesionālu skaistumkopšanas speciālisti. Tagad Rinaldo sieva pilnībā nodevusies meitas audzināšanai.

    «Man ļoti patīk būt mammai, un mūsu ar Ritvaru plānos ir vairāki bērni,» atklāj Inese. Rinaldo papildina: «Es gribētu trīs bērnus, vismaz vienu dēlu.»

    Lai arī Somiju jaunā čigānu ģimene ir iemīlējusi un tuvākajā laikā savu dzīvi saista ar šo valsti, viņi pieļauj, ka nākotnē ģimene tomēr varētu dzīvot Latvijā. «Viens no maniem mērķiem ir ģimenes māja, kas varētu būt Latvijā. Tur varētu ciemos uzņemt mūsu vecākus, ar kuriem mums ir ļoti labas attiecības,» spriež dziedātājs. Arī Inese ir par: «Tur, kur mans vīrs, tur arī es.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē