• Alda Drēģera dēls startēs Supernovā. Tēva viņa dzīvē bijis pārāk maz…

    Slavenību bērni
    Kaspars Antess
    Marta Kalniņa
    27. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Drēģera dēls Jānis un mūziķis Ainars Virga.
    Foto: No privātā arhīva
    Drēģera dēls Jānis un mūziķis Ainars Virga.
    Šogad par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā cīnīsies leģendārā šlāgerdziedātāja Alda Drēģera dēls Jānis Drēģeris. Jau 19 gadus Alda vairs nav starp mums, bet viņa balss ir dzīva.

    Izaudzinājusi mamma un vecvecāki

    Jānis Drēģeris ir 34 gadus vecs mūziķis. Dzimis Rīgā, bet uzaudzis Krāslavā kopā ar mammu Ingu un vecvecākiem. Tēva Alda Drēģera – slaveno latviešu šlāgeru «Hei, melnā pantera» un «Viens polšs ezerā» izpildītāja – viņa dzīvē bijis gaužām maz.

    Aldis Drēģeris šo zemi pameta pirms 19 gadiem.
    Aldis Drēģeris šo zemi pameta pirms 19 gadiem.

    «Tēvs tolaik bija ļoti tālu,» pirms dažiem gadiem žurnālam «Privātā Dzīve» atklāti sacīja Jānis. Viņa atmiņas par tēti ir epizodiskas, piemēram – par viņa mājvietu Rīgā. «Atceros, kā divu triju gadu vecumā pastaigājos Rīgā gar dzelzceļu pie Ģertrūdes ielas, kur atradās tēva dzīvoklis. Tajā zem galda mēģināju izkustināt milzīgo akordeonu. Patika arī dzīvoklī skraidīt kopā ar tēva aitu šķirnes suni. Vēl man atmiņā ir tolaik populārais Drēģera alus. Ja tāds vēl būtu pieejams, es to tagad labprāt nogaršotu,» pasmaidīja Jānis. Jau bērnībā viņš apzinājies, ka viņa tēvs ir populārs mūziķis. «Vecvecāki man rādīja izgriezumus no avīzēm, bildes ar tēti. Klausījos arī ierakstus ar tēva dziesmām,» atceras Jānis. Šlāgermūzikas leģenda Aldis Drēģeris 2005. gadā mira no akūta apendicīta.

    «Pildīju mājasdarbus, un vecvecāki man paziņoja – tēvs ir miris.

    Sajutu tādu kā tukšumu,» atceras viņa dēls.

     

    Patīk tēva nerātnās dziesmas

    Jāņa mamma Inga, mūziķa Alda Drēģera pirmā sieva, ir uzņēmēja. Jaunais mūziķis īpaši pateicīgs ir savam vectēvam Vladislavam un vecmāmiņai Vijai, kas viņu uzaudzinājuši. Jānim ir māsa un divi brāļi, arī no tēva otrās laulības. «Mēs visi pēc izskata esam līdzīgi,» atzīst mūziķis.

    «Dziedāšana, publikas un skatuves kāre – tas viss man noteikti ir no tēva.

    Gēnos ierakstīts, tātad – uz mūžu» spriež Jānis. «Tomēr jāpiemin, ka arī Alda Drēģera mātei Līvijai ir patiesi burvīga balss. 1994. gadā pat tika izdota kasete «Līvija & Alda Drēģera grupa – Mazā kaija», kas atrodas manā plauktā goda vietā,» saka viņš.

    Dažas dziesmas no tēva repertuāra Jānis izpilda arī ballītēs, kurās muzicē. ««Hei, rumpi pumpi» un citas rupjās dziesmas – tās man patīk vislabāk. Tāds humors ar unikālu piegaršu ir topā arī šajos laikos,» uzskata Drēģera dēls.

     

    Paldies, bet mums tev jāsaka nē!

    Jāņa ceļš mūzikā sākās 2014. gadā paša dibinātājā grupā «Wild Detroit Gang». «2015. gadā festivālā «Bildes» piegājām pie Ainara Virgas un piedāvājām kopā uzstāties, un viņš teica – jā. Pēc tam arī izdevām mūsu kopējā Liepājas koncerta DVD ierakstu, koncertējām «Rokkafejnīcā» un «LīviFestā,»,» atceras Drēģeris.

    Pirms pāris gadiem ar 60 eiro kabatā Jānis devās uz Londonu, lai piedalītos britu TV šova «X Factor» atlasē. «Sešos no rīta Londonas stadionā uz atlasi pulcējās tūkstošiem talantu. Ārā auksti, no siltajām drēbēm neko nebiju paņēmis līdzi. Iedziedāties un atrast malku silta ūdens nebija iespējas, jo bija jāstāv daudzus kilometrus garā rindā. Kājās nostāvēju 13 stundas. Kad pienāca mana kārta, dziedāju visai nepārdomāti izvēlēto Džimija Hendriksa «Voodoo Child». Viss, ko no šī notikuma atceros, ir frāze: «Paldies, Jāni, bet mums tev jāsaka nē. Lūdzu, nākamais!» Toties šī frāze viņu motivējusi nepadoties un mēģināt nonākt Lietuvas TV šovā «The Voice of Lithuania». Tajā viņam izdevās tikt līdz finālam un iepatikties Lietuvas publikai.

    Vairākus gadus Jānis strādāja Valsts robežsardzē, tika pat līdz kapteiņa pakāpei. Taču pirms diviem gadiem nolēma mainīt ieraksto dzīvi un tagad strādā IT jomā. Taču mūzikai viņa dzīvē vienmēr ir bijusi svarīga loma. «Negribu dzīvot pēc principa – mājas, darbs, mājas, ģimene, darbs. Šo ķēdi papildina mūzika,» tā Drēģeris. Un, protams, jāatrod laiks arī ģimenei.  Kopš 9. klases Jānis ir kopā ar savu mīļo Lolitu, un viņu ģimenē aug trīs mazi bērni.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē