• Aktrise Inga Tropa: Arī šajā darbā ir sava daļa smaguma, sāpju zonas un ilūzijas

    Dzīvesstāsti
    Aiva Alksne
    28. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Inga Tropa
    Foto: NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM (ANDREJS STROKINS, LAURIS AIZUPIETIS)
    Inga Tropa
    Inga Tropa, aktrise un režisore. Daudzsēriju filmā «Emīlija. Latvijas preses karaliene» atveido Emīlijas jaunāko māsu aktrisi Anniju Simsoni. Žurnālam «Ieva» viņa dalās ar sajūtām, kas apliecina – viss notiek!

    Laiks kopā ar dēlu

    Savam bērnam esmu skolotāja, kas palīdz viņam orientēties viņa iekšējā pasaulē un apkārt. Bet bērns ir vislabākais skolotājs arī man, jo atgādina par patiesajām dzīves vērtībām, atmaskojot ilūzijas, ļaujot saglabāt sevī bērna atvērtību, zinātkāri un beznosacījumu mīlestību. Lai gan esam ļoti dažādi, tomēr esam sirdsdraugi. Kopīgi dodamies garās pastaigās, kurās risinām iedvesmojošas un saturīgas sarunas. Ik vakaru kopīgi lasām grāmatas. Pandēmijas laiku veltījām Harija Potera stāstam, nu lasām tā pēdējo grāmatu.

    Mīlu dzīvu dzīvi

    Manas labsajūtas pamatā vienmēr un nemainīgi ir daba. Tā mani māca dzīvot, iedvesmo, dabā saskatu dievišķo.

    Mīlu dzīvu dzīvi – dzīvi kustībā un mainībā.

    Man ir nepieciešamas pastaigas gan pilsētas aktīvajā plūdumā, gan dabas mežonīgajās dzīlēs un plašajās ārēs. Ir dienas, kad stundām ilgi staigāju pa mežu, purvu, gar jūru vai upi. Vismaz reizi gadā sakrāmēju somu un viena dodos vairāku dienu pārgājienā.

    Nemitīgi radīt

    Darbs, ko mīlu un daru ar prieku, sniedz man dzīvotprieku un gandarījumu. Esmu laimīga strādāt savā profesijā. Laimīga nemitīgi radīt, augt un attīstīties. Protams, kā jebkurā citā darbā, arī šajā ir sava daļa smaguma, sāpju zonas un ilūzijas. Bet, tāpat kā partnerattiecībās, kas pāraug patiesi dziļā mīlestībā, tu to redzi un apzinies, pieņem un ar pilnu atdevi meties iekšā procesā.

    Mazie brīnumi

    Izbaudu mazās lietas, mazos brīnumus, kuros mīt Dievs: kopīgi pagatavotā maltītē, pļavu ziedu tējā, ugunī – kamīnā, ugunskurā, sveču liesmās. Klātbūtnes klusumā kopā ar tuvu cilvēku. Pieskārienos. Otra cilvēka skatienā.

    Mākslas darbi mani bagātina

    Priecājos, ja izdodas tvert klātienes mirkļus – labus koncertus, izstādes, izrādes, performances. Ja darbs mani spēcīgi saviļņojis, tad vēl ilgi varu dzīvot tā idejiskajā un atmosfēriskajā laukā. Kad Nacionālais mākslas muzejs beidzot varēja atvērt simbolisma izstādi «Nepieradinatās dvēseles», devos uz šo izstādi ar tādām ilgām! Stāvēju pie katra darba neizmērojamas pateicības pilna, un mana dvēsele izslāpusi tvēra ik krāsu, ik formu, ik domu.

    Kino

    Tas man paver spēcīgi spilgtu logu uz citām paralēlām realitātēm. Izbaudu brīžus, kad filma satricina līdz pašiem pamatiem un atver telpu mūžīgajam, dievišķajam. Pēdējās spēcīgākās filmas, ko esmu rezējusi, ir «At Eternity’s Gate» un «The Lighthouse». Abās spēlē viens no maniem mīļākajiem aktieriem Vilems Defo.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē