• Grupas «bet bet» mūziķis ar ģimeni uz dzīvi iekārtojies Siguldas vecajā naktsklubā

    Māja
    Gita Vīksne
    28. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andris un Inga Alviķi.
    Foto: Alise Šulca
    Andris un Inga Alviķi.
    «Šī māja padomju laikos tika celta kā ballīšu vieta, te ir bijis arī veikals, bet nu jau četrus gadus te dzīvojam mēs,» par mājām Siguldā teic mūziķis Andris Alviķis. Ģimeniski vakari ar picu cepšanu te mijas ar slepeniem koncertiem.

    Grupas «bet bet» basģitārists Andris Alviķis ar sievu Ingu kopā ir jau 38 gadus, bet pēdējos četrus gadus viņi dzīvo mājā Siguldas centrā. Ingas ģimenes īpašums tā ir jau gandrīz 30 gadu. Ēku cēlusi «Siguldas Lauktehnika» kā svinību vietu saviem darbiniekiem.

    «Padomju laikos šādas celtnes bija dažādās Latvijas vietās. Pēc neatkarības atjaunošanas, kad radusies iespēja, plašo namu savā īpašumā ieguva sievasmāte. Te tika izveidots mūzikas klubs «Elodeja», kurš tolaik bija viens no pirmajiem mūzikas klubiem Latvijā,» atminas Andris, kas kopā ar sievu un viņas mammu to vadīja gandrīz astoņus gadus.

    Naktsklubā uzstājušies vai visi Latvijā populārākie mūziķi. «Mūzikas klubs bija Andra ideja. Atceros, pirms katra pasākuma ar roku tika zīmēts sēdvietu plāns, apmeklētāju bija tik daudz, ka nesām iekšā papildu galdiņus,» stāsta Inga. Rīkoti arī bezmaksas koncerti apkārtējo priekam.

    «Kā tagad atceros, kādā sniegotā ziemā blakus ēkai zem klajas debess uzstājās «Liepājas brāļi». Skatuve bija izveidota uz fūres,» atmiņās gremdējas Inga.

    Kad Rīgā durvis sākuši vērt vaļā dažādi mūzikas klubi, Alviķu ģimene savējo slēdza. «Pēc tam kādu laiku šajās telpās bija pārtikas veikals. Bijām pirmie Latvijā, kuriem parādījās pārtikas preču skenēšanas sistēmas aprīkojums,» palepojas Andris. Veikalnieku biznesam punkts likts, kad Siguldā «ienākuši» lielie lietuviešu veikalu tīkli. Pēc tam telpas ilgāku laiku stāvējušas tukšas, līdz pirms četriem gadiem Alviķi te iekārtoja mājīgu ligzdiņu.

    «Tagad šo vietu izjūtam kā savu miera ostu. Siguldā mums vēl ir arī dzīvoklis. Tur dzirdam apkārtējos trokšņus, taču šeit valda absolūts klusums. Pavadījām te arī dienas, kad Latvijā plosījās vētra. Mēs to vispār nejutām – aizvērām žalūzijas, iededzām visās malās lampiņas un izbaudījām mierīgu vakaru siltumā,» teic Inga, Bet Andris piebilst: «Manuprāt, vienu no omulībām dod tas, ka mājā ir īpaša picu cepšanas krāsns un dzīvā uguns. Tik forši atvērt krāsns muti un redzēt, ka tur kuras uguns. Ar draugiem picas esam cepuši ne reizi vien.»

    Plašāk lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Kas ir Lindas Leen jaunais pavadonis?
    • Dzelzītis tirgo dzimtas īpašumu Alojā. Grib atbrīvoties no sāpīgām atmiņām.
    • Samanta Tīna uz savu ballīti ierodas viena. Kur palicis slepenais līgavainis?
    • Draud spridzināt Rīgas viesnīcu. Tur mitinājās bijušais Krievijas oligarhs.
    • Gundega Skudriņa pēc šķiršanās saņem rožu klēpjus
    Privātā Dzīve nr43/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē