Dāvida ieteikumi
- Nevajag vērt ciet siltumnīcu. Es pieveru tikai vētras laikā, bet citādi man siltumnīcā vienmēr ir caurvējš, kaut kur vienmēr vaļā, arī pa nakti. Verot ciet, veidojas kondensāts, un rudenī tas draud ar puvēm.
- Par siltumnīcas optimālo lielumu runājot, – manā pieredzē vissvarīgākais ir tieši augstums – jo augstāka būve, jo labāks mikroklimats, ātrāka un lielāka raža, mazāk slimību (mana lielā siltumnīca ir mazliet vairāk nekā četrus metrus augsta). Maza siltumnīca ātri sakarst un ātri atdziest, un tad rodas problēmas.
- Ja negribi tomātus ar zaļiem un cietiem dibeniem, augiem jāsāk dot kālijs, kolīdz tomāti aizmetas. Vēlāk arī kalcijs – to caur lapām smidzinu reizi divās nedēļās, karstumā arī reizi nedēļā. Mana pieredze liecina – ja tomātam trūkst kalcija, augs ir badā, viņam nestrādā kuņģītis un barību no augsnes nespēj pilnvērtīgi uzņemt – baro, cik gribi!
- Tomātiem galotnes vienmēr ņemu nost 10. augustā – vienalga, kādi laikapstākļi un ko sola. Apskatos, kur ir pēdējais normālais ķekars un aizmetušies tomātiņi, un virs tā atstāju divas lapas, bet galotni griežu nost. Šādi visi tomāti līdz pēdējam nogatavojas, viss ir kārtībā.
- Tomātus nedrīkst glabāt ledusskapī, tad tie zaudē garšu! Gurķus gan var, tiem nekas nemainās. Lai gurķīši un kabacīši ilgāk būtu tvirti un forši, tos uzreiz pēc novākšanas ieliek aukstā ūdenī un patur kādas desmit minūtes. Pēc tam, pat istabas temperatūrā stāvot, tie ilgi neapvīst.
Vairāk lasi SANTA+!
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨


















































































