• 5 iemesli, kāpēc vērts audzēt dēstus pašam

    Dārzs
    Gunta Šenberga
    13. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Tiklīdz saulīte pagriezusies uz pavasara pusi, pirksti tā vien niez kaut ko darīt. Nu, vismaz iesēt kaut ko kastītē uz palodzes – lai pavasaris zina, ka mēs viņu gaidām, un atnāk ātrāk! Bet vai un kāpēc ir vērts audzēt dārzeņu un puķu dēstus pašam? Atbild Sandra Marcinkeviča, dārzniecības «Dobītes» saimniece.

    5 iemesli, kāpēc vērts audzēt dēstus 

    1. Ja vēlies audzēt retākas sugas vai šķirnes dārzeņus un puķes, bet neesi drošs, ka stādu audzētāji tos piedāvās. Sēklas turpretī iespējams nopirkt vai iemainīt gandrīz vai jebkurai pasaules šķirnei – gan pašām jaunākajām un modernākajām, gan senajām, kolekcionāru lolotajām. Sēklu piedāvājums ir krietni vien plašāks nekā jaunstādu un gatavo stādu izvēle.
    2. Ja vēlies viegli audzējamu dārzeņu, piemēram, gurķu, ķirbju un kabaču, ražu iegūt agrāk vai, gluži pretēji, asteres stādīt vēlāk, lai tās arī ziedētu vēlāk, piemēram, oktobrī.
    3. Ja vēlies izmēģināt neparastāku audzēšanas veidu – piemēram, arī redīsiem var audzēt dēstus, liekot pa vienai sēkliņai dēstu kasetē vai olu papīra kastītē. Nav redzēts, ka kāds piedāvātu redīsu stādiņus.
    4. Lai ietaupītu. Ietaupījums gan nav garantēts. Parasti mēs aizmirstam izdevumiem pieskaitīt savu laika un darba ieguldījumu. Turklāt var gadīties, ka neizdodas un stādi būs jāpērk tik un tā.
    5. Tev vienkārši patīk process – izaudzēt pašam, nevis nopirkt stādus, ko izaudzējis kāds cits.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē