- Pelni. Labi tīrīt cepeškrāsns durvju stiklu – mitru sūkli iespied pelnos un noberz stiklu.
- Etiķūdens. Palīdzēs ne pārāk netīrai krāsnij. Atšķaidi etiķi pusi uz pusi ar ūdeni, ielej traukā ar smidzinātāju. Izsmidzini, dažas minūtes nogaidi, tad – noslauki.
- Soda. Sajauc sodu ar ūdeni tā, lai izveidojas bieza putra. Izklāj ar to cepeškrāsns iekšpusi, bet ne sildelementu. Ideāli, ja vari atstāt līdzekli uz 12 stundām. Kas viegli noņemams – savāc. Pārpalikušo sodu nosmidzini ar etiķi. Uj, kā švirkstēs un putos! Pēc tam – noslauki ar mitru drānu. Pamēģini pusi ūdens aizstāt ar trauku mazgājamo līdzekli, kas palīdzēs izšķīdināt sastāvējušos taukus.
- Citrons. Tas noderēs, lai krāsns ir ne vien tīra, bet arī smaržīga. Cepšanas trauku piepildi ar ūdeni. Pārgriez citronu, izspied sulu, un arī pašu citronu liec ūdenī. Ieslēdz krāsni uz 250 grādiem un pieskati, lai citronūdens vārās un krietni iztvaiko. Plīti izslēdz, ļauj atdzist, izņemt trauku un iztīri cepeškrāsns iekšpusi.
Atceries! Lai tīrītu cepeškrāsni, tā noteikti jāizslēdz un, vēl labāk, jāatvieno no elektriskās strāvas. Noteikti velc cimdus, nebojā rokas.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨














































































