• «Olas» atņēma «Singapūras Satīnam» nomināciju. Misēkli komentē Elita Mīlgrāve

    Mūzika
    Estere Jansone
    22. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pirmo reizi gada balvas «Zelta mikrofons» vēsturē nominantu sarakstā veiktas izmaiņas. Nomināciju kategorijā «Gada straumētākā dziesma» saņēmusi hiphopa apvienība «Olas», lai gan iepriekš tā pienācās citai grupai.

    Kad svinīgi tika izziņoti «Zelta Mikrofons 2024» nominanti, rezultāti pamatīgi sarūgtināja apvienību «Olas». Grupas dalībnieks Žanis Pavlovskis dalījās pārdomās: «Izrādās, lai tiktu nominētam kā «Gada straumētākā dziesma» nepietiek ar to, ka tev ir vairāk klausījumu kā citām nominētajām dziesmām un nepietiek arī ar to, ka tava dziesma bija straumētākā dziesma trīs mēnešus pēc kārtas.» Tomēr jau drīz «Zelta Mikrofons» pārstāvji nāca klajā ar paziņojumu, ka

    nominantu saraksts ir mainījies,

    izstumjot no pirmā piecinieka apvienības «Singapūras Satīns» dziesmu un tās vietā ierindojot «Olas» ierakstu «Dzīvot kaifs». Iepriekš topā par straumētākās dziesmas titulu cīnījušās divas «Singapūras Satīns» dziesmas – «Degviela» un «Labvakar».

    Mūzikas menedžere Elita Mīlgrāve skaidro, ka tā esot bijusi cilvēciska kļūda «Zelta mikrofons» pusē. «Mēs katru nedēļu veidojam vietējo topu ar straumētākajām dziesmām vietējā mērogā un reizi gadā mēs lūdzam sarēķināt, kāds ir rezultāts pasaulē. Tā kā šos aprēķinus nevar izdarīt automātiski, tas ir roku darbs. Tas nozīmē, ka šos datus ir jāsavelk kopā cilvēkam, kas fiziski iet cauri visiem pieejamajiem datiem un ieraksta tos ailītēs.

    Tur bija notikusi vienkārša kļūda, ievadot «Olu» datus nepareizajā ailē,»

    stāsta Mīlgrāve. «Grupa «Olas» bija sekojuši līdzi straumēšanas vietņu datiem, parēķinājuši un konstatējuši, ka tā nevar būt, ka viņi nav tikuši pirmajā pieciniekā.» Vēl «Zelta mikrofons» topu veidotājiem galvu sajaukusi vietne YouTube, kurā izpildītāji var nenorādīt ISCR jeb dziesmas unikālo kodu, tādēļ vietnes datos «Olas» dziesma netika iekļauta.

    «Mēs esam ļoti pateicīgi grupas «Olas» mūziķiem, ka viņi pievērsa uzmanību straumēšanas vietnes datiem. Pēc viņu ierosinājuma mēs pārskatījām datus, visu izanalizējām un tiešām atradām kļūdu mūsu pusē. Esam arī ārkārtīgi pateicīgi «Singapūras Satīns» puišiem, kas visu šo situāciju uztvēruši ar sapratni un humoru,» portālam «santa.lv» atklāj Elita Mīlgrāve, piebilstot, ka šāds misēklis «Zelta mikrofonā» nav atgadījies vairāk nekā 20 gadu laikā. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē