• Vegāniski bezē cepumiņi Recepti piedāvā Dita Lase!

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    9. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vegāniskie bezē cepumiņi
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Vegāniskie bezē cepumiņi
    Jā, gaisīgu, kraukšķīgu bezē var pagatavot, arī iztiekot bez olām! Pēc pākšaugu mērcēšanas un vārīšanas palikušo ūdeni var lieliski izmantot vegāniskā virtuvē, iegūstot olas baltumiem līdzīgu produktu, kuru var uzputot un sacept tieši tāpat. Un nē – gala rezultāts negaršos un nesmaržos pēc pupiņām! Vislabāk derēs turku zirņu vai balto navy pupiņu ūdens. Izmēģini vismaz vienreiz!
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Lēti
    • Uz nakti izmērcē 1 glāzi pupiņu vai turku zirņu. Nokāš.
    • Notecinātos pākšaugus liek katlā, pārlej ar tīru ūdeni tā, lai nosegti un virs tiem vēl 3–4 cm ūdens. Strauji uzvāra, samazina karstumu uz minimālo un vāra 45–60 minūtes, līdz mīksti. Ūdenim tad vajadzētu būt palikušam tik daudz, ka pākšaugi tikko apsegti. Katlu ar visu saturu atdzesē un tad liek uz nakti ledusskapī.
    • Nākamajā rītā nokāš un šķidrumu saglabā (sanāk ap 350–400 ml). Tad to lej katlā un ne pārāk strauji bez vāka vāra, lai šķidrums samazinās apmēram par trešdaļu vai pusi. Šo šķidrumu atkal uz nakti liek ledusskapī, un nākamajā dienā tas ir gatavs putošanai.
    • Tad ņem 160 gramus pupiņūdens un 320 gramus (uz pusi vairāk) cukura. Labi atdzesētu pupiņūdeni lej lielā bļodā un pa mazam daudzumam ber klāt cukuru – pieber, saputo, līdz cukura graudiņi izšķīst, atkal pieber utt., līdz brīdim, kad redzams – cukurs vairs nešķīst, tas paliek graudiņos. Tad ir gatavs (tas nekas, ka cukurs paliek pāri, var gadīties arī otrādi – ka mazliet jāpieber vēl klāt). Vēl viena gatavības pazīme ir tā, ka saputotā masa stāv uz putojamām slotiņām un nepil.
    • Masai var pievienot arī kādu pārtikas krāsvielu – ievārījumu vai sulu gan labāk ne, jo tas izjauks bezē struktūru.
    • Cepeškrāsni ieslēdz uz 80 grādiem, uz pannas izspiež bezē kūciņas un cep 3 stundas – kad, pabakstot ar pirkstu, atlec no papīra, tās ir gatavas!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē