• Veselības istabā varēs saņemt profesionālas konsultācijas

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    6. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Rīgā un visā Latvijā jau 20 gadus darbojas Latvijas Sarkanā krusta Veselības istabas. Tā ir iespēja ikvienam saņemt profesionālas konsultācijas par dažādiem ar veselību saistītiem jautājumiem. Rīgā Veselības istabas atrodas Aglonas ielā 35/3, Gaiziņa ielā 7, Patversmes ielā 30 k-2, Šarlotes ielā 1B. Vidēji katru mēnesi vienu Veselības istabu apmeklē vairāk kā 90 Rīgas iedzīvotāju.

    Veselības istabas apmeklējumam nevajag ģimenes ārsta nosūtījumu vai pierakstu, apmeklējums parasti ir bez maksas, un arī apmeklējumu skaits nav ierobežots.

    Viss, kas nepieciešams, ir vēlēšanās rūpēties par sevi un uzzināt par vienkāršiem, bet būtiskiem veselības stāvokļa rādītājiem.

    Visas Veselības istabas ir aprīkotas ar tādām ierīcēm kā auguma mērītājs, svari, vidukļa mērlente, asinsspiediena mērītājs, kā arī par papildu samaksu iespējams noteikt cukura līmeni un holesterīna līmeni asinīs.

    Šie vienkāršie rādītāji palīdz laikus konstatēt paaugstinātu asinsspiedienu, aptaukošanos, lieku ķermeņa masu.

    Veselības istabās pieejamas konsultācijas par veselīgu dzīvesveidu un slimību profilaksi; par atkarību profilakses jautājumiem; ķermeņa svara un auguma garuma mērījumi; ķermeņa masas indeksa (ĶMI) noteikšana; arteriālā asinsspiediena mērījumi; informācija par Latvijas Sarkanā Krusta un Rīgas Sociālā dienesta sniegtajiem pakalpojumiem.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē