• Vai depozīta maksu var atgūt skaidrā naudā?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    13. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Kopš Latvijā ieviesta depozīta sistēma un taromātos vai manuālajos pieņemšanas punktos var nodot tukšās plastmasas un stikla pudeles, kā arī skārdenes, daudzi seniori priecātos par iespēju atgūt depozīta maksu skaidrā naudā. Kā un kur tas ir iespējams?

    Kā skaidro SIA Depozīta iepakojuma operators mediju koordinatore Dārta Katrīne Salna, taromāts primāri izdod depozīta kuponu. Pēc tam atkarībā no tā, kurā veikalu tīklā kupons ir iegūts, to var atprečot, tikai veicot pirkumu, vai arī iespējams saņemt skaidru naudu.

    «Šo kārtību nosaka pats tirdzniecības tīkls. Pret skaidru naudu kuponu var samainīt arī Rimi, Maxima, Lidl veikalos – nodod pudeles, taromāts iedod kuponu, piemēram, viena eiro vērtībā, un cilvēks, neko nepērkot, dodas pie kases, kur kasiere izdod vienu eiro. Bet, vai tā ir, atkarīgs no konkrētā veikala, visos veikalos tā nebūs! Tāpēc tirgotāja pienākums ir informēt savus klientus, izvietojot norādes, lai viņi ir lietas kursā, kur to var un kur nevar izdarīt. Savukārt manuālajos punktos, kur iepakojumu pieņem pārdevējs, depozīta maksu izdod skaidrā naudā. Manuālie punkti lielākoties atrodas ārpus Rīgas, lauku reģionos, mazajos veikaliņos, bet tādi ir arī Rīgā. Visus depozīta punktus var atrast interneta vietnē depozitapunkts.lv esošajā kartē. Tiesa, cilvēki parasti izvēlas depozīta punktus, kas atrodas tuvāk mājām, lai iepakojumi nav tālu jānes. Taču diemžēl nereti mājai tuvākais punkts nav tas, kur var saņemt skaidru naudu. Tad tas vairāk ir plānošanas darbiņš, lai atrastu konkrēto vietu, kur nodot tukšos iepakojumus un saņemt skaidru naudu. Bet iespējas noteikti ir,» uzsver uzņēmuma pārstāve.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē