• Vācu modelei veic bīstamu plastisko operāciju. Ar sekām būs jāsadzīvo atlikušo mūžu

    Plastiskā operācija
    Estere Jansone
    17. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram/theresiafischer
    Vācu modele Terēzija Fišere uz savas ādas pārbaudīja, cik bīstama ir kāju pagarināšanas operācija. Viņai turpmāko dzīvi nāksies sadzīvot ar hronisku kaulu slimību.

    Vien 32 gadus vecā modele no Hamburgas jaunībā ir pieļāvusi liktenīgu kļūdu. Viņa 24 gadu vecumā nolēma veikt vienu no vissarežģītākajām un sāpīgākajām plastiskajām operācijām – ķirurģisku kāju pagarināšanu. Ārsti sievietes apakšstilbu pagarināja par 14 centimetriem.

    Operāciju piespiež veikt bijušais draugs

    Modele Terēzija Fišere pirms operācijas bija 167 centimetrus gara. Lai gan sievieti apmierināja viņas augums, viņas mīļotais cilvēks par to bija iebildis. Terēze intervijā vācu radio «MDR Jump» skaidroja, ka viņas bijušais vīrs regulāri izteicis piezīmes, ka meitenei piestāvētu būt garākai. Turklāt iepriekš meitene nekad nebija dzirdējusi par tādu kāju pagarināšanas operāciju.

    Tā laika mīlestība esot bijusi tik neatlaidīga, ka pat palīdzējusi atrast klīniku un ārstus, kas šo procedūru var veikt. Kopumā sieviete veica divas atsevišķas operācijas un par tām samaksāja vairāk nekā 150 000 eiro. Pēc mokošajām operācijām un atlabšanas perioda Terēze bija 181 centimetru gara.

    Kad likās, ka pats ļaunākais ir galā, sieviete drīz vien aptvēra, ka sāpes viņas kājās nepāriet. Viņai sāka rasties bažas, ka operācijā kaut kas ir nogājis greizi. Aizejot pie ārstiem, Terēzijas lielākās bailes piepildījās, viņai konstatēja hronisku kaulu slimību – periostītu jeb kaulu plēves iekaisumu. Periostīts parasti rodas pēc smagām traumām, kad kaulu plēve tiek stipri ievainota un iekaist. Pacientam rodas galvassāpes, stīvums kājās, drudzis, drebuļi un dedzinoša sajūta skartajā vietā. Ar šiem simptomiem Terēzija saskaras teju katru dienu.

    Kā notiek kaulu pagarināšanas operācija?

    Kāju pagarināšanas operācija ir ne tikai dārga, bet arī ilga un sarežģīta. Tajā ir ietverti vairāki soļi, turklāt arī pašam pacientam ir jāiesaistās šīs procedūras norisē. Operācijas laikā ārsti speciāli salauž kaulus, šajā gadījumā, apakšstilbu kauli, un sadala muskuļus ap kaulu. Tad ap kauliem tiek aplikts teleskopiskais stienis, kuru ir iespējams mehāniski pagarināt. Kājas ārpusē tiek atstāta skrūve – pacientam katru dienu tā ir jāpagriež, tādā veidā pastiepjot kaulu garāku. Katru dienu pacients drīkst kāju pastiept 0,5 centimetrus. Kad izvēlētais garums sasniegts, tālāk tiek ļauts kājām sadzīt un tad seko intensīvs rehabilitācijas periods, kur talkā nāk fizioterapija.

    Vācu medijiem modele Terēze Fišere nebaidās atzīt, ka viņa rūgti nožēlo izdarīto. «Man ir kauns, jo piekritu operācijai, bez kuras varēja iztikt,» teic jaunā sieviete.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē