• Vāc parakstus sadales maksas atcelšanai

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    24. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Sabiedrības iniciatīvu portālā manabalss.lv sākta parakstu vākšana par jauno elektroenerģijas sadales tarifu un saistīto maksājumu atcelšanu. Nedēļas laikā to bija parakstījis jau 16 251 iedzīvotājs.

    Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ir sašutumā par veidu, kā tika ieviesti jaunie elektroenerģijas sadales tarifi. Nav skaidrs izmaksu pieauguma pamatojums, netiek sniegts atbalsts sabiedrībai izmaiņu gaitā, kā arī nav pārdomāts pārejas mehānisms uz jauno tarifu piemērošanu, norādīts iniciatīvas aprastā.

    «AS Sadales tīkls pieder AS «Latvenergo», kas ir 100% valsts akciju sabiedrība. Tas nozīmē, ka, esot valsts monopolam, jebkuras pārmaiņas jāievieš tā, lai maksimāli ievērotu iedzīvotāju intereses un aizsargātu patērētāju. Tāpat nav atbilstīgi pieprasīt no iedzīvotājiem, tai skaitā pensionāriem, maksāt tādus pašus maksājumus kā uzņēmumiem. Šāda pieeja tarifu kalkulēšanā liecina par labās prakses nepārzināšanu un neprofesionalitāti,» norāda iniciatīvas pārstāve Sofija Kozlovska.

    Tāpēc tiek rosināts jaunos tarifus nekavējoties atcelt un Ekonomikas ministrijai izvērtēt AS «Sadales tīkls» valdes un padomes locekļu, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas darbinieku atbildību un atbilstību ieņemamajam amatam.

    «Aicinām Saeimu nekavējoties uzdot Ekonomikas ministrijai rast steidzamu risinājumu AS «Sadales tīkls» tarifu pārskatīšanai, līdz tam brīdim atceļot jaunos tarifus. Tūlītējs ieguvums sabiedrībai no tā būs tiešām izsvērti un atbilstīgi elektroenerģijas sadales tarifi un ilgtermiņā, ja atklāsies pārvaldības neprofesionalitāte ar sekojošu Sadales tīklu valdes un padomes maiņu, – arī atbildīgi profesionāļi katram sabiedrības loceklim nozīmīgos valsts uzņēmuma amatos,» teikts iniciatīvā.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē