• Teātra dienas izcilības balvas pasniedz Vārpiņai, Krūmiņam un Seņkovam

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    3. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Artis Dzērve
    Teātra dienas Izcilības balvas saņēmusi Dailes teātra (DT) aktrise Vita Vārpiņa, Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Ģirts Krūmiņš, režisors Elmārs Seņkovs, skatuves māksliniece Regīna Kaupuža un Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) profesors Gunārs Bībers.

    Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) pārstāvis Ričards Vorobjovs, ievērojot epidemioloģisko protokolu, 2.jūnijā DT līdzdibinātāja un skatuves mākslas reformatora Eduarda Smiļģa mājas dārzā tika pasniegtas Teātra dienas izcilības balvas, ko ik gadu rīko LTDS sadarbībā ar LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeju.

    Aktrises Lilitas Bērziņas balvu par spilgtu sniegumu pēdējo sezonu laikā un mākslinieciski augstvērtīgu darbu daudzu gadu garumā saņēma DT aktrise Vārpiņa, savukārt aktiera Harija Liepiņa balvu par spožu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā saņēma JRT aktieris Krūmiņš.

    Eduarda Smiļģa balvu par nozīmīgu, spilgtu novatorisku režiju iepriekšējo sezonu laikā un par ieguldījumu latviešu teātra popularizēšanā Latvijā un pasaulē saņēma režisors Seņkovs, bet Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu par nopelniem kultūras darbā, ieguldījumu Latvijas baleta mākslā un jauno baleta mākslinieku audzināšanā saņēma skatuves māksliniece Kaupuža.

    Teātra darbinieka Jēkaba Dubura balvu par mūža ieguldījumu drāmas teorijas, vēstures un analīzes pētniecībā un mācīšanā neskaitāmām studentu paaudzēm tika nogādāta literatūrzinātniekam un kritiķim, LKA emeritētajam profesoram un Goda doktoram Bīberam.

    Laureātiem tika pasniegtas mākslinieka Māra Šustiņa veidotās goda zīmes – ordeņi un katrs laureāts saņēma arī naudas prēmiju. Vorobjovs pavēstīja, ka balvu kandidātus iesaka Latvijas profesionālie teātri, teātra kritiķi, Latvijas Profesionālā baleta asociācija un Profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) Nacionālā Mākslu vidusskola Rīgas Baleta skola.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē