• Staķim aizliedz iebraukt Krievijā saistībā ar karoga nomaiņu hokeja čempionātā

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Krievija aizliegusi iebraukt tās teritorijā Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP), paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

    Par iemeslu aizliegumam iebraukt kļuvis tas, ka Staķis maijā pasaules čempionāta hokejā laikā noņēmis Krievijas karogu, kas ar citu valstu karogiem bija izvietoti Rīgas centrā, un nomainījis to pret karogu ar Krievijas Olimpiskās komitejas simboliku.

    Krievijas Ārlietu ministrija Staķa rīcību nodēvēja par «necieņu pret Krievijas valsts simboliku» un paziņoja, ka Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) sankcijas, aizliedzot izmantot Krievijas karogu, šajā gadījumā nav piemērojamas, jo tās attiecas tikai uz sporta pasākumu norises vietām.

    «Pašreizējos sarežģītajos sociāli ekonomiskajos apstākļos, kuros nonākusi Latvija, Rīgas pilsētas vadītājam, droši vien, vajadzētu nodarboties nevis ar politisku huligānismu, bet padomāt par tirdzniecības-ekonomisko attiecību attīstīšanu ar Krievijas reģioniem, kā tas veiksmīgi izdevās viņam priekšgājējiem,» pavēstīja Zaharova.

    «Tagad Mārtiņam Staķim to būs izdarīt krietni grūtāk. Viņš ir iekļauts personu sarakstā, kurām aizliegts iebraukt Krievijas Federācijā.»

    Rīgas mērs, komentējot notikušo, tviterī raksta, ka Rīgā ir tik daudz darāmā, ka ceļojumus uz Krieviju nemaz nebija plānojis.

    «Saņemu tūkstošiem atbalsta ziņu no brīvību mīlošiem iedzīvotājiem gan Baltkrievijā, gan Krievijā. Un es atbalstu viņus! Varbūt tas ir iemesls manai pasludināšanai par nevēlamu personu Krievijā,» atzina Staķis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē