• Rundāles pils muzejs Zinību dienā aicina uz ģimenes pēcpusdienu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    25. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rundāles pils
    Piektdien, 1. septembrī, Rundāles pils muzejs aicina ģimenes ar bērniem uz starptautiskajai izstādei «Ziedošie gobelēni» veltītu pēcpusdienu, kurā bērni varēs pētīt senus franču gobelēnus un izmēģināt vienu no aušanas tehnikām, darinot Zinību dienas pūcīti, portālu informēja Rundāles pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Andra Jakoviča.

    Viņa pastāstīja, ka digitālās spēles pavadonis – austs papagailis – aicinās vērīgāk ieskatīties gobelēnos, meklējot tajos attēlotos dzīvniekus, putnus un augus, mācoties tos atpazīt un saprast to nozīmi. Pēc spēles radošajā darbnīcā būs iespēja meistarot Zinību dienas pūcīti, apgūstot aušanas pamatiemaņas.

    Septembrī izstādē «Ziedošie gobelēni», kas apskatāma vēl tikai līdz 17. septembrim, plānoti arī citi pasākumi – 6. septembrī (no plkst. 11.30) būs senioru trešdiena ar ekskursiju izstādē un kafijas pauzi, bet 16. septembrī plkst. 14 ekskursiju izstādē vadīs Rundāles pils muzeja direktore Laura Lūse. Uz visiem pasākumiem jāpiesakās iepriekš.

    Starptautiskajā izstādē “Ziedošie gobelēni” no Francijas Nacionālā mēbeļu fonda Gobelēnu, Bovē, Savonrī manufaktūru kolekcijām apskatāmi 15 dārza tēmai veltīti gobelēni, kas tapuši Gobelēnu, Bovē un Obisonas manufaktūrā no 16. gadsimta sākuma līdz 20. gadsimta vidum.

    «Ziedošie gobelēni» ir satelītizstāde Latvijas Nacionālā mākslas muzeja organizētajai 7. Rīgas Starptautiskajai tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennālei «QUO VADIS?». Izstāde izvietota Rundāles pils Lielajā galerijā un Mazajā.

    Tā kā vietu skaits grupā ir ierobežots, iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Lai pieteiktos, jāraksta uz e-pastu [email protected]. Dalības maksa ģimenei noteikta pieci eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē