• Putins uzsāk karu un iebrūk Ukrainā, bombardējot Kijevu

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    24. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā «Rossija-24», paziņojot, ka Krievija ir sākusi «militāru operāciju» Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju «nolikt ieročus».

    Īsi pēc tam televīzijas kanāls '"Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

    CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

    «Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju,» sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika).

     

    Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un ka tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses.

    Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu, un brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie smagām sekām.

     

    «Tagad daži ļoti svarīgi vārdi tiem, kam varētu rasties kārdinājums iejaukties no malas esošajos notikumos: lai kas mēģinātu mums traucēt vai, vēl jo vairāk, radīt draudus mūsu valstij un tautai, tam jāzina, ka Krievijas atbilde būs tūlītēja un novedīs jūs pie tādām sekām, ar kādām jūs savā vēsturē vēl neesat saskārušies. Mēs esam gatavi jebkādai notikumu attīstībai. Visi nepieciešamie lēmumi ir pieņemti. Ceru, ka mani sadzirdēs,» uzsvēra Putins.

    Viņš apsūdzēja ASV un to sabiedrotās, ka tās ignorējušas Krievijas prasību nepieļaut Ukrainas iestāšanos NATO un piedāvāt Maskavai drošības garantijas.

    Putins sacīja, ka Krievijas militārās operācijas mērķis ir nodrošināt Ukrainas «demilitarizāciju» un ka visi Ukrainas karavīri, kas noliks ieročus, varēs droši atstāt kaujas zonu.

    «Aicinu jūs nekavējoties nolikt ieročus un doties mājās. Visi Ukrainas armijas karavīri, kas izpildīs šo prasību, varēs netraucēti atstāt kaujas darbību zonu un atgriezties pie savām ģimenēm,» teica Putins.

    «Visa atbildība par iespējamo asinsizliešanu pilnībā gulsies uz Ukrainas teritorijā valdošā režīma sirdsapziņas,» atzīmēja Putins.

    «Esmu pārliecināts, ka uzticamie Krievijas bruņoto spēku virsnieki un kareivji profesionāli un vīrišķīgi izpildīs savu pienākumu,» sacīja Putins.

    Jau ziņots, ka Kremļa administrācija trešdien publiskoja ieganstu iebrukumam Ukrainā, paziņojot, ka Donbasa «tautas republiku» vadītāji ir lūguši Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam «palīdzību», lai ''atvairītu agresiju’' no Ukrainas armijas puses.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē