• Plikumi, līgavas un roka karalienes. Ar ko šogad pārsteidz Rīgas modes nedēļa?

    Mode
    Elza Krūmiņa
    10. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mark Litvyakov
    Šonedēļ Rīga ir pārvērtusies par modes Meku. Vakardien, 9. aprīlī, jaunuzceltajā biroju centrā «Verde» savas jaunākās kolekcijas prezentējuši Baltijas valstu apģērbu dizaineri. Skatēs netrūka ne pārsteiguma elementu, ne elpu aizraujošu dizaina risinājumu

    Rīgas modes nedēļa jeb «Riga Fashion Week» lēnām tuvojas kulminācijai. Šonedēļ ik dienu Rīgas elegantajās kultūras telpās ir vērojamas skates vai modei veltītas izstādes un ballītes. Otrdienas vakarā jauns Rīgas biroju centrs pārtapa par vietu, kur satiekas karstākās modes tendences. Šogad dizaineriem ir mests izaicinājums – tērpiem ir jābūt ilgtspējīgiem un laikmetīgiem. Kā viņiem tas izdevās?

     

    Katya Katya

    Latviešu dizainere Jekaterina Šehurina uzmirdzēja ar sniegbaltu kāzu kleitu kolekciju «Garden Whispers» jaunā interpretācijā. Greznās kleitas apvieno kāzu kleitu klasisko eleganci kopā ar kādu inovatīvu dizaina risinājumu – noņemamām kleitas daļām.

    Varens

    Latvijas zīmols «Varens» šogad demonstrēja bezšuvju izstrādājumus un tērpus, kas tapuši ar jaunu, mūsdienīgu šūšanas tehnoloģiju. «Varens» tērpi atspoguļo praktisko eleganci – apģērbi darināti no ekoloģiskiem un otrreiz pārstrādājamiem materiāliem, piemēram, vilnas un ādas.

    Ann Kruz

    Modes dizainere Anna Krūze (zīmols Anna Kruz), tiecoties paust sievietes mainīgumu un eleganci, demonstrējusi klasisku siluetu kolekciju, ko papildina provokatīvas detaļas un metāliski materiāli. Krūzes tērpi burtiski izstaro rokmūzikas piesitienu un seksapīlu.

    Henna

    Latviešu zīmols «Henna» apvieno austrumniecisko šarmu, mistiku un greznību. Zīmola tērpus raksturo brīvi, krītoši silueti, zemes toņi, mežģīnes un mirdzumi.

    Rimgailaite Costume

    Lietuviešu zīmols «Rimgailaite Costume» prezentēja kolekciju «Narciss». Tā nav tikai puķe, bet arī traģisks sengrieķu mīts par jaunu mednieku, kas mira aiz mīlas pret sevi. Tērpos šis stāsts atspoguļas košajās, pavasarīgajās krāsās, 60. un 70. gadu stila motīvos un krāsu toņu salikumos. Kolekcijas «Narciss» tērpi ir tamborēti, rotāti ar spalvām un bārkstīm.

     ABFD Swimwear

    Igauņu peldkostīmu zīmols «ABDF Swimwear» jau aicina domāt par vasaru, kas vairs nav aiz kalniem. Zīmols prezentējis veselas divas kolekcijas – «Okeāns» un «Dārgā Zeme», kas iedvesmotas no zemūdens pasaules un okeāna ūdeņiem. Dizaineri sola, ka ar šiem tērpiem, kas darināti no īpaša auduma, izdosies tikt pie perfektā iedeguma – vienmērīgi zeltainas ādas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē