• Pasaulē atzīmē baleta dienu; LNOB piedāvā noskatīties baleta un koncerta ierakstus

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    19. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Atzīmējot Pasaules baleta dienu 19.oktobrī un Pasaules operas dienu 25.oktobrī, Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) bez maksas piedāvā noskatīties Pētera Čaikovska baleta Apburtā princese un galā koncerta Operas zvaigžņu vasara ierakstus.

    Kā aģentūru LETA informēja LNOB pārstāve Irbe Treile, baleta un koncerta ieraksti būs pieejami LNOB tīmekļvietnē opera.lv, kā arī LNOB sociālā medija YouTube kanālā.

    Par godu Pasaules baleta dienai no 19.oktobra tiešsaistē skatāms Čaikovska balets Apburtā princese, kura ieraksts tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstu. Baletu veidojuši horeogrāfs-inscenētājs Aivars Leimanis, diriģents Farhads Stade, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja. Videoieraksta režisors – Edmunds Mickus.

    Treile atzīmēja, ka pēc Šarla Pero pasakas motīviem veidotais balets stāsta par simtgadu miegā aizmigušu princesi, ko atmodina prinča skūpsts. Baletā saglabāta Mariusa Petipā oriģinālā horeogrāfija. Galvenajās lomās ir Sabīne Strokša un Sergejs Neikšins. Baleta Apburtā princese ieraksts skatāms līdz 24.oktobrim.

    Pasaules operas dienā – 25.oktobrī – skatītājiem tiks dota iespēja noskatīties 4.jūlijā notikušā sezonas noslēguma Galā koncerta Operas zvaigžņu vasara videoierakstu ar poļu tenoru Pjotru Bečalu, soprānu Adrianu Gonsalesu no Gvatemalas, basbaritonu Egilu Siliņu un LNOB solistiem – Ilonu Bageli, Tatjanu Trenoginu, Mihailu Čuļpajevu un Rinaldu Kandalincevu.

    Koncerta muzikālais vadītājs ir LNOB galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta režisore ir Dace Volfarte, gaismu mākslinieks – Māris Sējāns. Videoieraksta režisors – Gints Fārenhorsts. Koncerta Operas zvaigžņu vasara ieraksts būs skatāms līdz 31.oktobrim.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē