• Ņujorkā noritēs piektais Baltijas filmu festivāls

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    31. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pexels
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Ar režisores Signes Baumanes filmu «Mans laulību projekts», 2.novembrī tiks atklāts piektais Ņujorkas Baltijas filmu festivāls (NY BFF), piedāvājot jaunākās filmas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

    Viņa pavēstīja, ka festivāls notiks hibrīdformātā – sāksies ar klātienes seansiem un turpināsies tiešsaistes platformā, kas pieejama ASV teritorijā. Latviju festivālā pārstāv piecas filmas un divi kopražojumi, vairāku filmu autori dodas satikties ar festivāla skatītājiem.

    Līdz ar atklāšanas filmu festivāla programmā iekļautas kopumā sešas filmas no Latvijas – klātienes seansos varēs skatīties arī režisores Martas Elīnas Martinsones spēlfilmu «Tizlenes», režisores Lindas Oltes filmu «Māsas», režisora Ivo Brieža dokumentālo filmu «Homo Sovieticus».

    Savukārt tiešsaistes platformā būs pieejama Baumanes 2014.gada pilnmetrāžas animācija «Akmeņi manās kabatās» un studijas «Mistrus Media» dokumentālā filma «Spiegs, kurš mans tēvs».

    Latvija kā kopražojuma partneris piedalījusies arī Igaunijas spēlfilmā «Snaudošais zvērs» jeb «The Sleeping Beast» un Lietuvas spēlfilmā «Dziesmas lapsai» jeb «Songs for a Fox».

    Festivāls sāksies 2.novembrī ar Baumanes jaunāko pilnmetrāžas animācijas filmu «Mans laulību projekts», kas nesen nominēta kā viena no piecām labākajām animācijas filmām Eiropā. Festivāla atklāšanas vakarā un vēlāk arī filmu seansos piedalīsies filmu režisori no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, arī Baltijas valstu kinoinstitūciju vadītāji.

    Latviju Ņujorkā pārstāvēs režisori Baumane, Olte, Martinsone, Briedis un Rita Ruduša – viņi abi kā filmas «Homo Sovieticus» autori piedalīsies arī paneļdiskusijā kopā ar vēsturnieku un publicistu, Krievijas un Eirāzijas speciālistu Kreigu Kenediju un baltkrievu dokumentālisti Darju Žuku. Diskusiju vadīs Ņujorkas Baltijas filmu festivāla dibinātājs, Latvijas goda konsuls Vermontā Daris Dēliņš.

    Filmu seansi notiek Ņujorkas Skandināvu centra kinozālē no 2.novembra līdz 6.novembrim, tiešsaistes platformā filmu demonstrēšana sāksies 4.novembrī.

    Ņujorkas Baltijas filmu festivāls dibināts 2018.gadā. Tas ir lielākais Baltijas filmu festivāls ASV un ārpus Eiropas vienīgais Baltijas filmu festivāls, kuru atbalsta Latvijas, Igaunijas un Lietuvas nacionālās kinoinstitūcijas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē