Vidējo un vēlo šķirņu kāpostus novāc, kad tie ir pilnībā nobrieduši, citādi kāpostgalvas slikti glabājas. Bet pārturēt arī nav labi, jo izaugušas tās diennakts temperatūru svārstību iespaidā var sākt plaisāt.
Svarīgi arī, lai tās netraumētu. Vislabāk kāpostus turēt koka kastēs. Piemērota optimālā temperatūra uzglabāšanai ir 0–1 grāds, relatīvais gaisa mitrums 90–95%.
Kāposti ir etilēnjutīgi, tādēļ nav ieteicams tos turēt kopā ar āboliem, kas izdala etilēnu, tādā veidā saīsinot kāpostu uzglabāšanas laiku – izraisot lapu dzeltēšanu.
Arī uzglabāšanai paredzētos burkānus svarīgi vākt, kad tie ir pilnībā nobrieduši, parasti tas notiek septembrī un oktobrī. Vislabāk glabājas burkāni, kas vākti laikā, kad augsnes temperatūra ir 12–15 grādu robežās. Arī burkāni, turēti vienā telpā ar āboliem, savīst.