• Navaļnija līķi ģimenei neatdos divas nedēļas. Kādas ir versijas, kas ar viņu noticis?

    Krievijas agresija
    Estere Jansone
    20. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aleksejs Navaļnijs
    Foto: Wikimedia
    Aleksejs Navaļnijs
    Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līķi Krievijas varasiestādes neatdos ģimenei vēl divas nedēļas. Viņi veikšot «ķīmisko analīzi». Krievijas žurnāliste Olga Romanova neizslēdz, ka opozicionārs pēdējās dzīves stundās piedzīvojis elli zemes virsū.

    Jau ziņots, ka pēc Alekseja Navaļnija nāves, viņa māte Ludmila netika ielaista morgā, kur varētu atrasties viņas dēls. «Alekseja māte un viņa advokāti agri no rīta ieradās morgā. Viņiem neļāva ieiet. Viens no advokātiem tika burtiski izstumts ārā. Kad personālam jautāja, vai tur ir Alekseja līķis, viņi neatbildēja,» sociālajos tīklos paziņoja Navaļnija preses pārstāve Kira Jarmša. Nu Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka Navaļnija līķis netiks atdots ģimenes locekļiem vēl divas nedēļas, kā arī tās nav atklājušas, kur tieši atrodas mirušais opozicionārs, ziņo portāls «BCC».

    Vakardien, 19. februārī, Navaļnija atraitne Jūlija Navaļnija video vēstījumā paziņoja, ka turpinās cīnīties par «brīvu Krieviju». Viņa apsūdzēja Krievijas vadoni Vladimiru Putinu sava vīra nogalināšanā. Jūlija apgalvo, ka viņas vīru turēs morgā, līdz pazudīs indes «Novičok» pēdas organismā.

    Ar daudz skaudrāku versiju nākusi klajā krievu žurnāliste un cilvēktiesību aktīviste Olga Romanova. Viņa atklāj, ka Navaļnijs esot spīdzināts ar elektrošoku līdz nāvei. Tā esot diezgan plaši pielietota metode Krievijas cietumos – to apliecinātu arī zilumi uz viņa ķermeņa.

    Tāpat Romanova atklāj, kādas šausmas opozicionārs piedzīvojis pēdējos gados. Viņa skaidro, ka Navaļnijs sistemātiski ticis cietumā spīdzināts. Kremļa kritiķi regulāri sodīja ar ievietošanu karcerī – kopumā viņš ir ievietots izolatorā 27 reizes, kur aizvadījis 308 dienas. Pēdējā reize esot bijusi Valentīndienā, 14. februārī. Aleksejam Navaļnijam vairākas reizes atteikta arī medicīniskā palīdzība – vēl 2. janvārī Aleksejs sūdzējies par drudzi un klepu, kas ilgst jau vairāk nekā nedēļu un paaugstinātu asinsspiedienu, taču opozicionārs nav saņēmis pat medikamentus. Vēl pērnā gada aprīlī kāds ieslodzītais atklājis Navaļnija advokātam Vadimam Kobzevam, ka pret opozicionāru izturas kā pret dzīvnieku. Reiz Navaļnijs esot atteicies ieiet karcerī, jo tajā valdījusi neciešama smaka, cietuma apsargi ieslodzīto esot situši cirkšņa rajonā un ievilkuši izolatorā. Romanova arī atklāj, ka Navaļnijam cietuma kamerā visu diennakti bijis ieslēgts mākslīgais apgaismojums, tādējādi traucējot opozicionāram gulēt. Navaļnija kamerā arī nemitīgi esot ienākuši cituma darbinieki, lai veiktu «pārbaudes», taču realitātē šāda procedūra izpildīta, lai spīdzinātu ieslodzīto ar miega badu. 

    Jau vēstīts, ka Navaļnijs bija galvenais prezidenta Vladimira Putina politiskais oponents. Viņa nāve iestājās trīs gadus pēc viņa ieslodzījuma Krievijā. Viņš nomira Krievijas Tālajos ziemeļos vienā no Krievijas skarbākajiem cietumiem pēc tam, kad mēnešiem ilgi bija pasliktinājusies viņa veselība. Putins pagaidām nav komentējis nāves faktu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē