• Motociklus pērk vairāk – kurš ir iecienītākais zīmols Latvijā?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    9. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Edijs Pālens
    2023. gada pirmajos 7 mēnešos Latvijā reģistrēts par 14 % vairāk motociklu nekā šajā laika periodā pirms gada. Vairumā gadījumu motociklus iegādājušās privātpersonas, un šogad populārāko moto zīmolu saraksta 1. vietā ierindojusies «Honda», liecina «Citadele Leasing» apkopotā informācija.

    Pirmajos 7 mēnešos Latvijā piereģistrēti 872 jauni motocikli ar 125 kubikcentimetru dzinējiem, kas ir par 14 % vairāk nekā pērn. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, lielāku darījumu skaitu veikušas gan privātpersonas, gan juridiskas personas. No kopējā reģistrāciju apjoma privātpersonu darījumi veido 61 %, savukārt 68 % no līzinga darījumiem finansējis «Citadele Leasing».

    Šogad par pieprasītāko zīmolu motociklu klasē kļuvusi Honda, kas šajā pašā laika posmā pirms gada bija 3. iecienītākā marka Latvijā. 2. vietu saglabājusi «Yamaha», bet BMW no līderpozīcijas atkritis uz 3. pozīciju.

    Populārāko marku četriniekā iekļuvuši arī KTM motocikli, aiz kuriem tādi zīmoli kā «Kawasaki» un «Ducati».

    Iecienītāko motociklu modeļu topā ir 4 izteikti populāri spēkrati – «Yamaha XTZ 690», kas šogad iegādāts 34 reizes, kā arī «Yamaha MTN 690» (32), «BMW R1250GS Adventure» (31) un «Honda CB650RA» (31).

    «Tuvojoties moto sezonas noslēgumam, arvien vairāk motocikli tiks ieziemoti un novietoti garāžās. Kā rāda iepriekšējo gadu tirgus tendences, moto mīļotāji, kuri domā par jauna motocikla iegādi, sezonas beigās var atrast izdevīgākus piedāvājumus gan otrreizējā, gan jaunu motociklu tirgū. Motociklu cenas mēdz būt zemākas tieši rudens – ziemas sezonā, bet augstāko punktu tās sasniedz pavasara sākumā,» teic Ģirts Glāzers, «Citadele Leasing» valdes priekšsēdētājs.

    Elektromotoru kategorijā pieprasījums saglabājies līdzīgs kā pērn – šogad iegādātas 28 vienības, ieskaitot motorollerus un tehnikas vienības ar dzinēja tilpumu zem 125 kubikcentimetriem. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē