• Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā atzīmēs vasaras saulgriežus

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    20. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs
    Foto: Shutterstock
    Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs
    Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Vidzemes sētā šodien plkst.20 atzīmēs vasaras saulgriežus ar Ropažu novada Gerkalnes pagasta kultūras centra «Berģi» jaukto kori «Pa saulei» un komponistu Jāni Lūsēnu.

    Kā aģentūru LETA informēja kora pārstāve Inese Siksna, jauktais koris «Pa saulei» izpildīs Lūsēna «Līgo dziesmu» ciklu, kas kopš tā ieraksta 1996.gadā Latvijas radio kora izpildījumā līdz šim nav ticis atskaņots pilnā apjomā.

    Latvijas Etnogrāfiskajā muzejā, Vidzemes klēts un pakalna ielokā, sadarbībā ar komponistu, grupu un kapelu «Brička» tiks radīts muzikāls uzvedums, kur ikviens piedzīvos vasaras saulgriežu tradīcijas, rituālus un svētku svinēšanu kopīgā saimē.

    «Vasaras pasaulgrieži» ir pirmais koncerts no astoņiem koncertu ciklā «Pasaulgrieži». Katras daļas pamatā ir saules gada rits jeb saules kalendārs, kur katrā no gadskārtu svinamajiem laikiem caur folkloras simboliem tiek izdziedātas svētkiem raksturīgās melodijas un tradīcijas.

    Kopā ar kori «Pa saulei» diriģentes Martas Ozolas vadībā koncertā piedalīsies komponists Lūsēns, mūziķi Evija Mundeciema, Harijs Gūtmanis, Aivars Gudrais, Modris Laizāns, savukārt īstu saulgriežu danču sajūtās ievadīs kapela «Brička».

    Biļetes uz koncertu «Vasaras pasaulgrieži» pieejamas «Biļešu paradīzes» tīklā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē