• Kur šobrīd vakcinēties pret kovidu?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    13. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Saistībā ar pieaugošu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaitu Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC) aicina turpināt ievērot profilakses pasākumus, bet iedzīvotājus, kas pieder veselības riska grupām – seniorus, kā arī cilvēkus ar hroniskām slimībām un pazeminātu imunitāti – individuāli konsultēties ar ģimenes ārstu un vakcinēties.

    Nacionālā Veselības dienesta (NVD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evija Štālberga informē, ka vakcinācijai šobrīd var pieteikties, sazinoties ar sava ģimenes ārsta praksi vai veicot pierakstu tuvākās ārstniecības iestādes vakcinācijas kabinetā (saraksts pieejams NVD vietnē vmnvd.gov.lv). Ja seniors vēlas pieteikt vakcināciju mājās, jāzvana pa tālruni 80001234 (darba laiks: pirmdienās–ceturtdienās pulksten 8.30–17; piektdienās pulksten 8.30–15). Attālināti pieteikties vakcīnas pret Covid-19 saņemšanai var arī tīmekļvietnē manavakcina.lv.

    Ārstniecības iestādes plāno vakcināciju pret Covid-19 atkarībā no iedzīvotāju pieteikumu skaita un iestādē pieejamo vakcīnu skaita (ja nepieciešams, tiek veikts pasūtījums). Vienā flakonā ir vairākas devas, līdz ar to plānošanā jāņem vērā nepieciešamība izmantot visas devas pēc viena flakona atvēršanas.

    Savukārt uzziņu tālruņa 8989 darbība no 1. jūlija uz laiku ir apturēta. Līdz šim bezmaksas tālruņa konsultanti nodrošināja iedzīvotājiem pieteikšanos vakcinācijai pret Covid-19, kā arī sniedza informāciju par vakcināciju un digitālajiem Covid-19 sertifikātiem. Atkarībā no prognozējamās infekcijas slimības izplatības šā gada rudenī un vajadzības nodrošināt telefoniskas konsultācijas par aktualitātēm vakcinācijas veikšanas un digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošanas jomā tiks vērtēta uzziņu tālruņa 8989 darbības atjaunošana.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē