• Girgensonam vārti un rezultatīva piespēle Sabres trešajā uzvarā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    20. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NHL
    Otrdien Latvijas uzbrucēju Zemgus Girgensona un Rūdolfa Balcera pārstāvētās komandas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcīnīja uzvaras.

    Girgensona Bufalo Sabres mājas spēlē ar rezultātu 5:2 (1:2, 1:0, 3:0) uzvarēja Vankūveras Canucks vienību, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

    Latvijas uzbrucējs guva vārtus otrajā trešdaļā, izlīdzinot rezultātu 2:2. Spēlētājs vārtu priekšā mainīja Kaila Okposo metiena trajektoriju un palīdzēja ripai nokļūt vārtos. Savukārt rezultatīvu piespēli Girgensons nopelnīja komandas pirmajā vārtu guvumā, kad asistēja Okposo. Latvijas uzbrucējs tika nosaukts par spēles pirmo zvaigzni.

    Kopā Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un četras sekundes, no kurām divas minūtes un 46 sekundes spēlēja vairākumā un vienu minūti un 17 sekundes – mazākumā. Uz ledus pavadītajā laikā viņš izdarīja četrus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja vienā iemetienā un beidza spēli ar lietderības koeficientu +2.

    Balcera Sanhosē Sharks izbraukuma spēlē ar rezultātu 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) pārspēja Monreālas Canadiens vienību, kura pagaidām ir zaudējusi visās aizvadītajās spēlēs.

    Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 14 minūtes un 19 sekundes, no tām 13 sekundes vairākumā un minūti un divdesmit sekundes mazākumā. Balcers divas reizes meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un sakrāja lietderības koeficientu +2.

    Sharks vārtsargs Adins Hils aizvadīja sauso maču, atvairot 21 pretinieku raidīto metienu.

    Par spēles pirmo zvaigzni tika nosaukts Sanhosē spēlētājs Džonatans Dalens, kurš izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem, bet otrās zvaigznes godu izpelnījās Timo Maiers, kurš guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

    Teodora Bļugera vienība Pitsburgas Penguins mājās pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Dalasas Stars komandai.

    Bļugers laukumā pavadīja 20 minūtes un 23 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, uzvarēja piecos no 11 iemetieniem un sakrāja lietderības koeficientu +1.

    Pitsburgas labā vienīgos vārtus guva aizsargs Džons Marino.

    Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets izbraukumā ar rezultātu 1:4 (0:0, 0:0, 1:4) piekāpās Detroitas Red Wings komandai. 

    Šajā spēlē Blue Jackets vārtus sargāja Jonass Korpisalo, atvairot 41 no 43 pretinieku raidītajiem metieniem. Merzļikins palika uz rezervistu soliņa.

    Vienīgos vārtus Kolumbusas vienības labā guva Būns Dženers.

    Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā, kā arī atgriezīsies pie iepriekšējo gadu sadalījuma konferencēs un divīzijās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē