• FOTO: Plīsusi vijoles stīga un piepildīts operas nams – Roberta Balanas maģija

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    5. decembrī ar pirmo solo koncertu Latvijā «Homecoming» (no angļu val. – «Atgriešanās mājās») Latvijas Nacionālajā operā uzstājās starptautiski atzītais un virtuozais latviešu vijolnieks Roberts Balanas. Koncerts pulcēja pilnu skatītāju zāli, un pēc koncertprogrammas noslēguma nerimstošu aplausu pavadībā māksliniekam vairākkārt bija jāatgriežas uz skatuves.

    Kopā ar talantīgo vijolnieku koncertā uzstājās arī Lietuvas Nacionālais pūtēju orķestris diriģenta Karoļa Variakoja (Karolis Variakojis) vadībā.

    «Muzicēt uz Latvijas Nacionālās operas skatuves savas publikas priekšā bija ļoti īpaši. Esmu sirsnīgi pateicīgs publikai par silto sagaidīšanu, jo tā man sniedza milzīgu enerģiju un spēku turpināt iesākto mūzikas ceļu. Tāpat sirsnīgi pateicos Lietuvas pūtēju orķestrim par brīnišķīgo sadarbību,» saka R. Balanas.

    Koncerta laikā plīst vijoles stīga

    Koncertā mūziķis atskaņoja dažādas solo vijoles un elektriskās vijoles aranžijas. Izskanēja arī starptautiski atzītā Holivudas filmu mūzikas komponista Oskara Navaro (Oscar Navarro) skaņdarbs «Latent Emotions», kā arī klausītāju iemīļoti klasiskās un populārās mūzikas skaņdarbi, piemēram, grupas «Coldplay» dziesma «Viva la Vida». Izpildot ASV grupas «Vulfpeck» skaņdarbu «Do With You», māksliniekam plīsa vijoles stīga, kuru viņš pats skatītāju acu priekšā zibenīgi nomainīja, izpelnoties publikas atbalstu un aplausus.

    Skatītājiem bija iespēja dzirdēt arī Roberta Balanas kompozīcijas «Blurred Paths» orķestra versijas pirmatskaņojumu, kas atspoguļoja viņa ilgas pēc mājām, kad 16 gados mākslinieks bija pārcēlies uz dzīvi Londonā. Kā arī izjustu spāņu komponistes Angelas Lukes (Angela Luque) speciāli māksliniekam komponētu skaņdarbu «En Llamo».

    Koncertu noslēdza sirsnīgs grupas «Līvi» dziesmas «Dzimtā valoda» atskaņojums.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē