• Festivāla «Zelta ritmi» laikā pārbaudi acis un ausis bez maksas!

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    10. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Unsplash
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Svētdien, 14. augustā, no pulksten 11 Rīgā, Esplanādes parkā, skvērā aiz Mākslas muzeja, norisināsies pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēkiem veltīts izglītojošs, izklaidējošs un saliedējošs festivāls «Zelta ritmi», kura laikā bez maksas varēs pārbaudīt acu un ausu veselību.

    Latvijas Amerikas acu centrs bez maksas piedāvās acu spiediena mērījumu un acs tīklenes fotografēšanu ar fundus kameru «Aurora», būs iespēja arī apmeklēt acu veselības speciālistu lekciju. Acu iekšējā spiediena mērījums ļauj laikus atklāt glaukomu un sākt to ārstēt, bet nepamanītas un neārstētas acu saslimšanas var radīt neatgriezeniskus acu veselības bojājumus un pat redzes zudumu. Savukārt «Labākas dzirdes centrs» nodrošinās videootoskopijas mērījumu ausīm – ar tā palīdzību var pārbaudīt ārējā dzirdes kanāla un bungādiņas stāvokli un iegūt precīzu ārējās auss – gliemežnīcas, dzirdes kanāla un bungādiņas – attēlu. Tas ļauj speciālistam izvērtēt ārējās auss stāvokli, iekaisuma pazīmes, sēra korķu vai svešķermeņu esību. Tāpat varēs noklausīties lekciju «Kā sākt dzirdēt labāk jau šodien?»

    Festivāla laikā visas dienas garumā varēs iesaistīties arī citās lekcijās, radošajās darbnīcās un baudīt koncertu, kurā uzstāsies dažādi senioru kolektīvi, kopā pulcējot vairāk nekā 200 skatuves mākslinieku no visas Latvijas, kā arī grupa «Sestā jūdze.»

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē