• Fadejevs: Sportistiem nevajag ciest. Viņi šajā karā ir «ņi pri čom»!

    Karš
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    9. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aigars Fadejevs  ir bijušais latviešu vieglatlēts, kas piedalījās soļošanas sacensībās un maratonskrējienā, tagad — sporta fizioterapeits.
    Foto: F64
    Aigars Fadejevs ir bijušais latviešu vieglatlēts, kas piedalījās soļošanas sacensībās un maratonskrējienā, tagad — sporta fizioterapeits.
    Par augsta līmeņa sacensībām, kurām Krievijas un Baltkrievijas sportisti gatavojušies vairākus mēnešus un pat gadus, tagad viņiem būs jāaizmirst. Sporta pasaule pateikusi nē agresoram. Ko par to domā latviešu sportisti?

    Viens no pasaulē labākajiem skeletonistiem latvietis Martins Dukurs sarunā ar PDz pauž: «Krievijas un Baltkrievijas sportistu nepielaišana sacīkstēm ir pareizs solis. Ir jādara viss iespējamais pret karu. Droši vien sportisti izteiks savu neapmierinātību, bet varbūt tieši šis būs viens no puzles gabaliņiem, kas atturēs no kara. Par kādu politiku un sportu mēs te varam runāt, ja miermīlīgus cilvēkus vienkārši nogalina?»

    Savukārt bijušais soļotājs Aigars Fadejevs uzskata, ka jautājums par Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nav tik vienkāršs. «Tauta, proti, krievi, šajā karā vispār ir «ņi pri čom». Protams, ja vien viņi neizsaka atbalstu šim haosam un asinsizliešanai pret ukraiņu nāciju.

    Lielākā daļa pasaules zina, ka krievu tauta pati smagi pret savu gribu cieš no vājprāta, kas notiek Ukrainā. Karš ir viena cilvēka, lai kā arī negribētos Putinu tā saukt, neprāts un apsēstība. Nav jau vārda, kā to vispār nosaukt. Sportistiem nevajadzētu ciest.

    Man patīk, ka ir, piemēram, tenisa federācija, kas ļauj Pēterim, Koļam, Igoram un citiem piedalīties, neizmantojot Krievijas atribūtiku – uzrakstus uz treniņtērpiem, logo, himnu. Tas man šķiet taisnīgāk.

    Izolēt krievu nāciju ļaužu saujiņas dēļ, kura vēlas slaktēt un nogalināt, būtu neloģiski un negodīgi. Domājošajai krievu tautai jau tāpat sāp tas, kas Ukrainā notiek.

    Man pat dažbrīd ir žēl mūsu, es teikšu, brāļu – krievu,» teic Aigars.

    Karš Ukrainā jau praktiski izslēdzis no sporta pasaules Krievijas un Baltkrievijas sportistus. Pēdējā brīdī viņiem tika liegts piedalīties arī Pekinas paraolimpiskajās spēlēs. Latvijā stingri ieteikts nesaistīties darba attiecībās ar šo valstu sportistiem. Savukārt tie Latvijas atlēti, kas turp dosies uz sacensībām vai treniņiem, nedrīkst izmantot valsts budžeta līdzekļus.  

    Vairāk par Latvijas sporta ļaudīm Krievijā un to, vai mūsu sportistiem vajadzētu paust viedokli par Krievijas uzbrukumu Ukrainai, lasiet jaunākajā «Privātās Dzīves» numurā!

    • Aktieris Mārtiņš Vilsons paziņo: «Atsakos filmēties Krievijā!»
    • Cik grezni Latvijā dzīvo krievu miljardieris Avens?  Viņam atņemts Triju zvaigžņu ordenis. "Jūtos pazemots!" 
    • Par Repšes meitas kāzām nezināja neviens. Madara atzīstas: «Nepateicu pat tētim!»
    • Ar pajūgu uz teātri. Egonam Dombrovskim 50!
    Privātā Dzīve nr10

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē