• Dziedātājas LP rīcība šokē. Lepni pozē džemperī ar Krievijas karogu

    Krievijas agresija
    Estere Jansone
    27. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    LP uzstājas Kijivā, Ukrainā. 2017. gads.
    Foto: Shutterstock
    LP uzstājas Kijivā, Ukrainā. 2017. gads.
    Amerikāņu dziedātāja LP jeb Laura Pergolici, kas uzstājusies arī Latvijā, nepatīkami pārsteigusi savus fanus. Viņa sociālajos tīklos ievietojusi bildi, kurā redzama džemperī ar kuģi Krievijas karoga krāsās. Atcelti dziedātājas koncerti Lietuvā.

    Ļoti nepārdomātu soli spērusi dziedātāja LP, kas pirmdien, 26. februārī, savos sociālajos tīklos izvietojusi bildi, kurā redzama valkājam džemperi ar Krievijas karoga krāsām un uzrakstu «LP Russia official». Dziedātāja video paskaidroja, ka hūdijs esot dāvana no faniem Krievijā, kā arī arī parādīja kartīti, kas datēta ar 24. februāri, kad apritēja otrā gadadiena kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā. Uz kartītes LP fane Krievijā raksta, ka viņa šo hūdiju glabājusi kopš 2020. gada, kad koronavīrusa pandēmijas dēļ nav varējusi to pasniegt dziedātājai.

    Šis video Lietuvā sociālajos tīklos izraisīja sašutumu un aicinājumus boikotēt koncertu Kauņā vai to atcelt.

    Vēlāk LP šo video izdzēsa un ievietoja citu vēstījumu: «Esmu tik lepna un pateicīga, ka man ir fani visur pasaulē, un es zinu, ka Baltijas valstīs ir daudz ukraiņu bēgļu, un vēlos, lai mani ukraiņu draugi zinātu, cik ļoti jūs atbalstu. Esmu vienmēr jūs atbalstījusi un mīlu jūs.»

    «Žalgiris» arēnas pasākumu organizēšanas vadītājs Mants Vedricks paziņojumā norādīja, ka arēnai «ir skaidra pilsoniskā un vērtību pozīcija – mēs stingri atbalstām Ukrainu.»

    «Kopā ar pasākuma organizatoriem mēs kopš vakardienas skaidrojām situāciju. Tomēr, kā vakar paziņojām sociālajos tīklos, mūsu nostāja paliek stingra – koncerts ir jāatceļ,» uzsvēra Vedricks. «Pēc tam, kad fakti apstiprinājās, mēs ar pasākuma organizatoriem «Medusa Concert» esam pieņēmuši kopīgu lēmumu atcelt koncertu. Ar šo lēmumu vēlamies pievērst gan LP, gan citu mākslinieku, kas plāno pasākumus Lietuvā, uzmanību tam, ka mēs necietīsim atbalsta vēstījumus agresorvalstij,» viņš norādīja.

    Vedricks piebilda, ka arēna «pauž nožēlu par radušos situāciju», atzīstot, ka organizatori «arī saskaras ar zaudējumiem». «Medusa Concert» vadītājs Remiģijus Knabiks pavēstīja, ka organizatori sazinājās ar LP menedžmentu saistībā ar dziedātājas «neviennozīmīgo video», tiklīdz tas pirmdienas vakarā parādījās «Instagram». «Visi mūsu aģentūras darbinieki, tāpat kā visa Lietuva, no visas sirds atbalsta kara plosīto valsti un tās varoņus, tāpēc internetā izplatītais video mūs ir samulsinājis un sadusmojis, tāpat kā citus Lietuvas iedzīvotājus,» viņš piebilda. Organizatori sola drīzumā sniegt informāciju, kā atgūt naudu par biļetēm.

    Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā LP vairākkārt paudusi atbalstu Ukrainai, uz skatuves demonstrējot Ukrainas karogu.

     

    LP ir koncertējusi Rīgā 2017. un 2022.gadā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē