• Diktators panikā – Lukašenko nomainījis pavāru un apsardzi

    Ārzemēs
    Ziņu aģentūra LETA
    28. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Flickr.com
    Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko nevienam neuzticas un ir satricināts pēc negaidītās ārlietu ministra Vladimira Makeja nāves, tādēļ ir devis rīkojumu par pavāra, apsardzes un personāla nomaiņu, paziņojis Krievijas opozicionārs Leonīds Ņevzļins.

    Krievijas naftas rūpniecības lieluzņēmuma «Jukos» bijušais akcionārs tviterī paziņoja, ka no Krievijas specdienestiem pietuvinātiem slepeniem avotiem uzzinājis, ka 64 gadus vecais Makejs ticis noindēts.

    «Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs nomira, jo tika noindēts ar Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) speclaboratorijā izstrādātu indi, stāsta Krievijas specdienestiem pietuvināti avoti. Klīniskā aina nāves gadījumā atbilst infarktam, insultam vai sirds mazspējai,» rakstīja Ņevzļins.

    Viņa rīcībā esošā informācija liecinot, ka Makeja noindēšanu apstiprina tas, ka viņam iepriekš nebija veselības problēmu un dzīvesveids bijis aktīvs. Kā norādīja Krievijas opozicionārs, toksikologi viņam apliecinājuši, ka pēc saindēšanas imitēt dabisku nāvi esot diezgan viegli.

    «Noindēt cilvēku tā, lai visi domātu, ka viņš miris dabīgā nāvē, ir ļoti viegli. Pavisam vienkārši ir sajaukt ķermenī enzīmu – vielas, kas nodrošina pilnīgi visus procesus no skropstu plivināšanas līdz elpošanai – līdzsvaru,» viņam skaidrojuši ārsti.

    Opozicionārs paziņoja, ka ilggadējā līdzgaitnieka nāve izraisījusi paniku Baltkrievijas nomenklatūras aprindās. Lukašenko esot devis rīkojumu nomainīt pavārus, apkalpojošo personālu un apsardzi. Viņa bērniem esot pastiprināta apsardze.

    «Diktators nevienam neuzticas. Ne bez pamata viņš domā, ka pēc Makeja greznas bēres varētu rīkot arī viņam. Maskava nav apmierināta, ka Baltkrievijas armija kavējas ar iesaistīšanos karā pret Ukrainu. Kremlis ir gatavs iedarbināt visas sviras, lai izdarītu spiedienu uz Baltkrievijas režīmu,» paziņoja Ņevzļins, kuram 2008.gadā Krievijā aizmuguriski tika piespriests mūža ieslodzījums par divu slepkavību organizēšanu.

    Arī krievu politologs Andrejs Piontkovskis atzinis, ka Makeja nāve izskatās aizdomīgi. Viņaprāt, Makeju likvidēja Maskava, jo Kremlis ārlietu ministru vienmēr ir vainojis par Lukašenko viedokļu dažādību.

    Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko pieļāva, ka Makeja nāve varētu būt signāls Lukašenko. Arī Heraščenko pieļāva noindēšanu, lai gan Baltkrievijas mediji kā iespējamo ārlietu ministra nāves cēloni min infarktu.

    Jau vēstīts, ka 26.novembrī 64 gadu vecumā nomiris Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs.

    Ārlietu ministra amatā Makejs atradās kopš 2012.gada.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē