• Beidzot atklāj mazās Justīnes slepkavības apstākļus. Tas noticis alkohola reibumā

    Slepkavība
    Estere Jansone
    19. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu par Rogovkā dzīvojušās septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavību un atklājusi arī slepkavības apstākļus.

    Lietā pie kriminālatbildības par slepkavību pastiprinošos apstākļos – slepkavība izdarīta personu grupā un noslepkavota persona bezpalīdzības stāvoklī – un cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas, saukti meitenes tēvs un pamāte.

    Līdz šim policija un prokuratūra slepkavības apstākļus publiski nebija atklājusi. Tagad prokuratūra informēja, ka saskaņā ar apsūdzību abas apsūdzētās personas savā dzīvesvietā Rēzeknes novadā, būdamas alkohola ietekmē, sākušas savstarpēju konfliktu par sadzīviska rakstura pretenzijām pret mazo Justīni, jo viņi nevarēja tikt galā ar meitenes audzināšanu un aprūpi.

    Apsūdzētie, apzinoties, ka tajā brīdī kopā ar viņiem atrodas arī Justīne, kura ir mazgadīga un sava vecuma dēļ atrodas bezpalīdzības stāvoklī un nevar fiziski pretoties pret viņu vērstajām vardarbīgām darbībām, sāka uz meiteni kliegt un tīši sist pa viņas ķermeni un galvu, nodarot meitenei smagus miesas bojājumus, kuru rezultātā iestājās Justīnes nāve. Nolūkā slēpt izdarītā noziedzīgā nodarījuma pēdas, meitenes līķis tika noslēpts pamestas mājas pagrabā un tika maldināta Valsts policija un sabiedrība par Justīnes pazušanu. Šobrīd abas personas aizvien atrodas apcietinājumā, kas tām tika piemērots kā drošības līdzeklis.

    Jau ziņots, ka 2023.gada 5.maijā tika saņemta informācija, ka Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā bezvēsts pazudusi septiņgadīgā Justīne Reinikova. Pusotra mēneša laikā tika veikti dažādi meklēšanas pasākumi, iesaistot plašus spēkus.

    Jau kopš pirmajām meitenes pazušanas dienām likumsargi strādāja ar vairākām versijām, tostarp, ka pret viņu, iespējams, veikts noziedzīgs nodarījums.

    20.jūnija naktī policija aizdomās par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret meiteni aizturēja meitenes tēvu un pamāti. Savukārt meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem atrasts aprakts pamestā mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas – vietā, kur savulaik dzīvojis Justīnes tēvs.

    LTV iepriekš vēstīja, ka pazudušās meitenes ģimene bijusi bāriņtiesas redzeslokā. Meitenes tēvs un pamāte ar četriem bērniem bijuši ienācēji, ģimene uz Rogovku pārcēlusies apmēram pirms pusgada. Tā kā meitenei ir veselības problēmas, viņa nemācījās vietējā skolā. Meitenes bioloģiskā māte dzīvojusi ārzemēs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē