• Bauskas novadā samazina pašvaldības teritoriālo pārvalžu skaitu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    4. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikipedia
    Bauskas novada dome 28.septembrī nolēmusi turpināt pašvaldības teritoriālo pārvalžu jeb apvienību skaita samazināšanu, kas nozīmēs arī štatu samazināšanu Bauskas apvienības pārvaldē, kur no nākamā gada būs par astoņām amata vietām mazāk.

    Pašvalīda apstiprinājusi grozījumus Bauskas, Vecumnieku un Rundāles apvienību nolikumos, kas stāsies spēkā 2024.gada 1.janvārī.

    «Izvērtējot pēc teritoriālās piekritības un iedzīvotāju skaita kritērijiem», Brunavas pagasta pārvalde tiks apvienota ar Ceraukstes pagasta pārvaldi, Codes pagasta pārvalde – ar Mežotnes pagasta pārvaldi, bet Vecsaules pagasta pārvalde – ar Dāviņu pagasta pārvaldi. Tāpat kā līdz šim darbu turpinās Bauskas pilsētas nodaļa, Gailīšu pagasta un Īslīces pagasta pārvaldes.

    Rundālē visas trīs pagastu – Rundāles, Svitenes un Viesturu – pārvaldes apvienos vienā, līdz ar to likvidēs divas pagastu pārvalžu vadītāju vietas un Komunāldienesta struktūrvienības vietā izveidos Saimniecisko nodaļu.

    Savukārt Vecumnieku apvienības pārvaldē nodaļu skaits tiks samazināts no sešām uz trim, Kurmenes pagasta nodaļu apvienojot ar Skaistkalnes pagasta nodaļu, bet Bārbeles pagasta nodaļu – ar Stelpes un Valles pagasta nodaļu. Sešu nodaļu pārvaldnieku vietā no Jaunā gada strādās trīs nodaļu vadītāji.

    Vienlaikus dome nolēmusi Bauskā, Vecumniekos un Rundālē izveidot pārvalžu vadītāju vietnieku amatus.

    Vietnieka darba pienākumos būs vadītāja aizvietošana prombūtnes periodā, kā arī atbalsts ikdienas jautājumu risināšanā. Pašvaldība vietnieku amata vietu izveidošanu pamato ar nepieciešamību stiprināt pārvalžu «administratīvo kapacitāti, veiktspēju un lai izvairītos no darbinieku izdegšanas».

    Vecumnieku apvienības pārvaldes vadītāja vietniekam uzticēs darbu ar Būvniecības informācijas sistēmu un jautājumus saistībā ar autoceļu uzturēšanu.

    Rundālē pārvaldes vadītāja vietnieks organizēs Saimnieciskās nodaļas darbu un atbildēs par visām pārvaldes darbībām ar nekustamajiem īpašumiem.

    Jau jūlija sēdē pašvaldības deputāti pieņēma lēmumu par iestāžu «Bauskas apvienības pārvalde» un «Rundāles apvienības pārvalde» reorganizāciju, no 1.septembra nododot ūdenssaimniecības un siltumapgādes pakalpojumu sniegšanas funkciju pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA «Bauskas novada komunālserviss».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē