• ASV aizsardzības ministrs: Krievija pašlaik ir lielākais drauds Eiropai

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    10. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Krievija pašlaik ir lielākais drauds Eiropai, trešdien Rīgā žurnālistiem uzsvēra ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins, kurš ieradies vizītē Latvijā.

    Ostins uzsvēra, ka ASV vienmēr iestāsies par Latvijas brīvību un tās teritoriālo nedalāmību. Tieši tāpēc ir svarīgi palīdzēt Ukrainai, lai tā uzvar karā pret Krieviju. «Krievija ir izvēlējusies agresiju un karu. Tā nogalina Ukrainas civiliedzīvotājus, iznīcina svarīgo infrastruktūru,» uzsver Ostins, papildinot, ka Krievija pašlaik ir lielākais drauds Eiropai.

    ASV ministrs vērtēja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir padarījis NATO par spēcīgāku. Arī Somijas un Zviedrijas iestāšanās NATO turpinās palielināt drošību reģionā.

    Vienlaikus politiķis pauda nostāju, ka Krievijai NATO nav jāuztver kā drauds, jo NATO ir aizsardzības alianse. Tomēr «Krievijai ir svarīgi saprast, ka jebkurš uzbrukums NATO dalībvalstij automātiski nozīmēs karu pret visu NATO», atgādināja Ostins.

    Ostins norādīja, ka ASV kopā ar sabiedrotajiem dara daudz, lai Ukraina šajā kara uzvarētu. ASV katru nedēļu apspriež ar Ukrainu vajadzīgos ieročus un kara gaitu, lai izprastu, kādi ieroči ir nepieciešami. «Mēs turpināsim palīdzēt Ukrainai nogādājot spēcīgus ieročus, kuri ir parādījuši, ka tie ir efektīvi karā pret Krieviju un mēs to darīsim tik ilgi, cik tas būs nepieciešams,» uzsvēra Ostins.

    Savukārt Latvijas Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) norādīja, ka Latvija novērtē draudzību starp abām valstīm. Tikšanās laikā tika apspriesti vairāki jautājumi, tai skaitā Krievijas agresija Ukrainā, kā arī iespējas NATO drošības stiprināšanai.

    ASV vienmēr ir bijusi tuva Baltijas valstīm un arī pašlaik sadarbības potenciāls nav sasniedzis savu augstāko punktu.

    Pabriks arī norādīja, ka kaimiņvalsts Baltkrievija ir jāuztver kā drauds Ukrainai, jo to «nevar uztvert kā suverēnu valsti». Ministrs uzskata, ka Baltkrievija ir zaudējusi savu neatkarību un tā ir jāskata ka daļa no agresorvalsts.

    Šī ir Ostina pirmā vizīte Latvijā, turklāt pirmā ASV aizsardzības ministra vizīte Latvijā kopš valsts iestājās NATO 2004.gadā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē