• Aptauja: Jāņos svētku izdevumus cer ierobežot 40% iedzīvotāju

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    21. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ekonomiskās situācijas dēļ 40% Latvijas iedzīvotāju gaidāmajos Jāņos mēģinās ierobežot dažādus ar svētkiem saistītos izdevumus, taču vismazāk taupīt noskaņotie šogad ir Pierīgas iedzīvotāji, aģentūru LETA informēja bankas Citadele pārstāvji, atsaucoties uz bankas veikto aptauju jūnijā.

    Gaidāmos Jāņus ar dažādu izmaksu ierobežošanu plāno sagaidīt 40% iedzīvotāju. 15% no viņiem ir droši, ka taupīs uz dažādām svinību izmaksām, piemēram, mielastu un aprīkojumu.

    Tikmēr 25% norāda, ka centīsies taupīt. Biežāk par taupības pasākumiem domā sievietes, kā arī iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadu vecumam.

    Gandrīz puse Latvijas sabiedrības uz Jāņiem taupīt negrasās – 18% stingri norāda, ka neierobežos svētku izmaksas, savukārt vēl 31% domā, ka visdrīzāk netaupīs.

    Kopumā retāk uz taupības pasākumiem gatavi parakstīties vīrieši, kā arī tie iedzīvotāji, kas vēl nav sasnieguši 30 gadu vecumu.

    Vismazāk uz taupīšanu noskaņoti Pierīgas rezidenti, savukārt izmaksu ierobežošana Jāņos biežāk gaidāma Vidzemes un Latgales novados, liecina aptaujas dati.

    Vēl 11% respondentu norāda, ka Jāņus neatzīmē. Visbiežāk šādi atbildējuši iedzīvotāji, kuri dzīvo Rīgā un ir vecāki par 40 gadiem.

    Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju par Latvijas iedzīvotāju Jāņu svinēšanas izdevumiem banka Citadele kopā ar pētījumu aģentūru Norstat veica 2023.  gada jūnijā, tiešsaistē aptaujājot vairāk nekā 1010 interneta lietotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē