• Aptauja: 71% iedzīvotāju sliecas domāt, ka ziemas periodā gaidāms jauns Covid-19 uzplaiksnījums

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    15. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai arī Covid-19 saslimstība ir būtiski mazinājusies un gandrīz visi pandēmijas ierobežojumi atcelti, tomēr 71% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sliecas domāt, ka rudens un ziemas periodā ir gaidāms jauns Covid-19 pandēmijas uzplaiksnījums, secināts «Benu aptiekas» Stresa termometra aptaujā.

    Aptaujas dati liecina, ka 11% iedzīvotāju domā, ka jauns pandēmijas vilnis šogad vairs nesekos, bet vēl 18% konkrētu viedokli paust nevarēja.

    Analizējot iegūtos datus pēc respondentu dzimuma, 71% sieviešu un 70% vīriešu domā, ka šī gada aukstajā periodā ir gaidāms jauns Covid-19 pandēmijas uzliesmojums.

    Savukārt 14% vīriešu un 11% sieviešu uzskata, ka jauns pandēmijas uzplaiksnījums rudenī un ziemā nav gaidāms, bet vēl 18% sieviešu un 16% vīriešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

    Sadalījumā pēc ģimenē lietotās sarunvalodas būtiskas atšķirības rezultātos neparādās. Kopumā 71% latviešu un tikpat krievvalodīgo sliecas domāt, ka rudenī un ziemā ir gaidāms jauns pandēmijas uzliesmojums. Tikmēr 11% latviešu un 17% krievvalodīgo ir pretējās domās, bet vēl 18% latviešu un 12% krievvalodīgo konkrētu viedokli nesniedza.

    Visbiežāk jeb 77% gadījumos jaunu Covid-19 uzliesmojumu rudens un ziemas sezonā gaida iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem, kam seko 76% iedzīvotāju vecumā no 35 līdz 44 gadiem, 69% – vecumā no 45 līdz 54 gadiem, 65% – vecumā no 55 līdz 74 gadiem un 64% – vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

    Tikmēr gados jaunāki cilvēki biežāk pauduši viedokli, ka jauns pandēmijas uzplaiksnījums gada aukstajā sezonā nav gaidāms – šādu atbildi sniedza 18% respondentu vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kamēr pārējās vecuma grupās šis rādītājs svārstījās no 6% līdz 15%.

    Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju «Gemius», aptaujājot 1718 respondentus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē