• «Apple» samaksā Krievijai 12 miljonus eiro lielu sodu

    Krievija
    Estere Jansone
    23. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Saad Chaudhry/Unsplash
    ASV tehnoloģiju gigants šonedēļ ir veicis apjomīgu pārskaitījumu Krievijas Federācijai. «Apple» iepriekš ir ilgstoši ļaunprātīgi izmantojis savu dominējošo stāvokli tehnoloģiju tirgū saistībā ar maksājumiem lietotnēs.

    «Apple» 19. janvārī veicis maksājumu Krievijas Federācijai 1,18 miljardu rubļu jeb aptuveni 12 miljonu eiro apmērā. Tam par iemeslu ir bijis tehnoloģiju giganta ļaunprātīga monopola radīšana – «Apple» Krievijas aplikāciju izstrādātājiem bija liedzis veikt maksājumus ārpus uzņēmuma radītās aplikācijas «App Store», ziņo aģentūra «Reuters». Turklāt tehnoloģiju gigants bija pieprasījis lietotņu izstrādātājiem noņemt arī saites uz saviem interneta resursiem un mainīt aplikāciju funkcionalitāti, lai lietotājs reģistrējoties nenonāktu uz ārējām vietnēm. Krievijas Federācijas pretmonopola dienests šādas «Apple» darbības uzskatīja par ļaunprātīgu rīcību aplikāciju tirgū.

    Krievijas pretmonopola dienests «Apple» pārkāpumus fiksēja jau krietni pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā. Dienests jau 2023. gada janvārī no «Apple» pieprasīja naudas sodu, ko uzņēmums ir samaksājis 2024. gada 19. janvārī.  

    Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, «Apple» ir pārtraucis tirgot savas preces Krievijā. Patlaban agresorvalstī darbojas tikai «Apple» ierīcēs pieejamās lietojumprogrammas. 2022. gada beigās Maskavas centrā darbu pārtrauca «Apple» galvenais Krievijas ofiss.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē