• PAPILDINĀTS: Valsts drošības dienests komentē Putina fana Mamikina 9. maijā publiskoto video

    Krievijas agresija
    Marta Kalniņa
    9. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andrejs Mamikins
    Foto: F64
    Andrejs Mamikins
    Bijušā deputāta Andreja Mamikina bezkaunībai nav robežu. 9. maijā viņš publiskojis maldinošu video, radot iespaidu, ka atrodas Rīgā pie Brīvības pieminekļa. VDD apliecina, ka viņš izsludināts meklēšanā un šobrīd neatrodas Latvijā.

     

    «Sveicieni no Rīgas! Sveicam visus priecīgos padomju tautas uzvaras dienu Lielajā Tēvijas karā pār Hitlera Vāciju! Mierīgas debesis virs galvas katram no mums! Saki nē nacismam!» ar šādu ierakstu šodien feisbukā dalījies bijušais Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins. Šim vēstījumam viņš pievienojis video, kur redzams pie Brīvības pieminekļa. Tajā Mamikins pieklusinātā balsī dzied populāru Krievijas kara dziesmu.

    Valsts drošības dienests (VDD) portālam Santa.lv pavēstīja, ka ir informēts par konkrēto ierakstu un ir veicis informācijas pārbaudi: «VDD ir konstatējis, ka konkrētais video ir filmēts pirms Andreja Mamikina pārcelšanās uz dzīvi Krievijā, un persona arī šobrīd neatrodas Latvijā.

    VDD vērtējumā Andrejs Mamikins šādu ierakstu sociālās tīklošanās vietnēs publicējis provokatīvos nolūkos.»

    Valsts drosības dienests atgādina, ka 2023. gada 29. septembrī saskaņā ar Krimināllikuma 74.1 pantu pret Andreju Mamikinu uzsāka kriminālprocesu aizdomās par agresorvalsts Krievijas veikto noziegumu Ukrainā publisku slavināšanu un attaisnošanu. Kriminālprocesā Andrejs Mamikinam ir piemērots aizdomās turētā statuss un viņš ir izsludināts meklēšanā.

    Krievijas diktatora Vladimira Putina fans Mamikins pirms kāda laikā ziņoja, ka ar ģimeni pārvācies uz sevis daudzināto Krieviju, kur turpina slavināt karu Ukrainā, izmanto katru iespēju kritizēt Latvijā notiekošo un sūkstīties par to, kā šeit viņaprāt tiekot apspiesti krievvalodīgie. Viņš labprāt sniedz intervijas Krievijas medijiem, kur stāsta, ka savas pārliecības dēļ Latvijā palicis bez darba un pat bijis spiests sirot pa miskastēm.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē