• Rīgas maratonu finišējuši pirmie skrējēji. Šogad skrien rekordliels sportistu skaits

    Rīgas maratons
    Estere Jansone
    19. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rimi Rīgas maratons
    Startam Rīgas maratona dažādās distancēs reģistrējušies 33 003 dalībnieki, kas ir teju lielākā Rīgas maratonā reģistrētā skrējēju kopa pasākuma vēsturē.

    Visām Rimi Rīgas maratona distancēm – jūdzei, 5 km, 10 km, pusmaratonam un maratonam kvalificējoties World Athletics kvalitātes zīmei (World Athletics Road Race Label),

     Rīgas maratons kļuvis par pirmo skriešanas notikumu pasaulē, kas vienā nedēļas nogalē apvieno piecas augstākā līmeņa sacensības, kā arī vērienīgu Olimpisko bērnu dienu.

    Skriešanas svētkus 18. maijā atklāja Olimpiskā Bērnu diena ar 7067 mazo skrējēju dalību – 11. novembra krastmalā bērni baudīja ne tikai skriešanas priekus, bet iepazina arī Olimpiskos sporta veidus un iesaistījās citās sportiskās aktivitātēs. Latvijas čempionātam jūdzē jeb DPD jūdzes skrējienam sestdienas rītā reģistrējās 4495 dalībnieki, kas izskrēja speciāli Pasaules čempionātam skriešanā veidoto Rīgas trasi.

    Skriešanas svētki 19. maija rītā turpināsies ar maratona distanci, kurai reģistrējušies 2175 sportisti, kā arī pusmaratonu, kuram reģistrējušies 4834 skrējēji. Pusdienlaikā jeb plkst. 12.30 10 km distancē plānojuši doties 5707 dalībnieku, bet

    pasākumu plkst. 14.30 noslēgs masveidīgākā 5 km distance ar 8658 skrējēju, kas trasē dosies divos viļņos.

    Kopējais reģistrēto dalībnieku skaits visās distancēs sestdien un svētdien sasniedzis 33 003 dalībniekus, kas ir par teju 40 % vairāk nekā 2023. gadā.

    Rimi Rīgas maratons šajā nedēļas nogalē uzņem ievērojamu ārvalstu dalībnieku skaitu – 4305 skrējējus no 104 valstīm jeb par 60% vairāk nekā pagājušajā gadā. Saskaņā ar organizatoru aptauju datiem, katram no ārvalstu dalībniekiem braucienā uz Rīgu pievienojas vidēji 1,3–1,7 līdzbraucēji, tādējādi, kopējais ārvalstnieku dalībnieku un viesu skaits, kas Rīgā ierodas Rimi Rīgas maratona nedēļas nogalē, šogad lēšams ap vienpadsmit tūkstošiem.

    TOP 11 VALSTIS, KAS PĀRSTĀVĒTAS RIMI RĪGAS MARATONĀ

    1. Latvija
    2. Lietuva
    3. Igaunija
    4. Vācija
    5. Lielbritānija
    6. Somija
    7. Francija
    8. Izraēla
    9. Spānija
    10. Polija
    11. Itālija

    Dalībai dažādās distancēs kuplā skaitā reģistrējušies arī skolēni no visām Latvijas malām – par uzvaru Latvijas skolu kausā cīnīsies 60 Latvijas skolas un ar gandrīz 4000 skolēniem. Rimi komandu kausam savukārt kvalificējušās 265 komandas – mazo uzņēmumu konkurencē cīnīsies 134 komandas, vidējo uzņēmumu konkurencē 77, bet lielo uzņēmumu konkurencē – 54 komandas. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē