• Radīta jauna lietotne, kas atvieglos palīdzības izsaukšanu krīzes brīdī

    Ziņas senioriem
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai atvieglotu iedzīvotājiem palīdzības izsaukšanu krīzes brīžos, radīta bezmaksas lietotne, kas uzlabo iespēju iedzīvotājiem, it īpaši cilvēkiem ar dzirdes un runas problēmām, sazināties ar vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

    Katrs, kam ir viedtālrunis, aicināts lejupielādēt un izmantot jauno bezmaksas lietotni 112 Latvija, kas sniedz vairākas priekšrocības – iespēju piezvanīt vai nosūtīt īsziņu uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, saņemt paziņojumus par iespējamo apdraudējumu un uzzināt, kā rīkoties dažādās bīstamās situācijās.

    Lietotnes 112 Latvija lietotājs saņems paziņojumu sava tālruņa ekrānā par iespējamo apdraudējumu, piemēram, sarkanā vai oranžā līmeņa brīdinājumus par bīstamiem laika apstākļiem, trauksmes sirēnu pārbaudi un citiem notikumiem, kas liek būt gataviem vai nepieciešamības gadījumā rīkoties.

    Zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numuru 112 no lietotnes 112 Latvija, dispečeri redzēs aptuveno zvanītāja atrašanās vietu. Tas dos iespēju operatīvāk sniegt palīdzību tiem, kuri nevar nosaukt precīzu negadījuma adresi. Lai dispečers redzētu cilvēka atrašanās vietu, nepieciešams atļaut lietotnei piekļūt telefona atrašanās vietai.

     

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa». 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē