• Dzejniece Zālīte krievu valodas dēļ saplēšas ar Latvijas Radio galvu Braunu: Tā nepaliks!

    Skandāls
    Marta Kalniņa
    14. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Māra Zālīte un Anita Brauna nav vienisprātis.
    Foto: Picture Agency, Facebook
    Māra Zālīte un Anita Brauna nav vienisprātis.
    Niknu viedokli paudusi dzejniece un rakstniece Māra Zālīte. Viņu satrauc tas, ka Latvijas sabiedriskajos medijos tiek pieļauts, ka priekšvēlēšanu debates notiek krievu valodā.

    «Kas notiek ar Latvijas Televīziju? Latvijas Radio? Priekšvēlēšanu debates krievu valodā!? Kā lai izskaidro šo pretvalstisko izvēli?» sašutusi ir dzejniece un rakstniece Māra Zālīte. «Divvalodības uzspiešana šajos kara apstākļos ir bīstama valsts drošībai.

    Turklāt nav nekāda pamata šādām mūsu sabiedrisko mediju izpausmēm!

    Balso taču tikai Latvijas pilsoņi, debatē tikai Latvijas pilsoņi, kas taču prot valsts valodu! Neprot? Tad kādā ceļā viņi kļuvuši par pilsoņiem?» pikta ir viņa. «Satversme norāda! Valsts Valodas likums liek! Pat Latvijas Republikas Vēlēšanu likums nosaka valsts valodas lietošanu. Kas liek LTV un LR vadībām nostāties pret vērtībām un likumiem? Tā nevar palikt, tā nepaliks!» sola Māra.

    «Izsakiet, lūdzu, savu viedokli! Dalieties! Nedrīkst šo nogulēt!» Zālīte rosina Facebook.

    «Negribu neko atkārtot, jo Māra jau par 100% visu ir pateikusi. Un pienāks tiesas diena, kad kolaboranti tiks sodīti. Vēlams tā, kā Francijā pēc otrā pasaules kara,» viens no pirmajiem paziņo komponists Zigmars Liepiņš.

    «Zālītes kundze, Jums nav jāuztraucas par sabiedrisko mediju vērtībām. Mēs darīsim visu, ko spējam, Latvijas labā. Bet mums ir cits viedoklis par to, kā pašlaik komunicēt ar to sabiedrības daļu, kas latviešu medijus nepatērē un nepatērēs, pat ja mēs tūlīt pat izslēgsim LR4. Mēs uzskatām, ka nav pareizi šo auditorijas daļu atstāt prokremlisku spēku ietekmei vai Kremļa propagandai,» viņai oponē Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna. Ar šādu atbildi dzejniece nebūt nav mierā. «Braunas kundze, Jums nevajadzētu norādīt, par ko man jāuztraucas un par ko ne. Ļaujiet man pašai to izlemt,» iebilst dzejniece.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē