• Lūdz palīdzību traģiskā negadījumā cietušā mazā basketbolista Rūdolfa ārstēšanai

    Aicinām palīdzēt!
    6. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rūdolfs Magurs
    Foto: No privātā arhīva
    Rūdolfs Magurs
    Deviņus gadus veco Rūdolfu Maguru oktobrī ģimenes acu priekšā notrieca automašīna. Traumas bija ļoti smagas, bet puisēns izdzīvoja. Lai uzlabotu mazā Rūdolfa veselību, ģimene lūdz palīdzību.

    Rūdolfs ir vecākais dēls Laimas un Kaspara Maguru ģimenē, kurā aug trīs bērni. Traģēdija, kas pērn oktobrī uz Ventspils šosejas notika ar mazo puisēnu dažās sekundēs mainīja laimīgas ģimenes dzīvi. Viņi brauca mājās no Talsiem, kur viesojās pie vecmāmiņas un apmeklēja sporta sacensības. Rūdolfam skolā vizuālās mākslas stundai bija jāsagādā kļavu lapas. Kamēr vēl nebija satumsis, pa ceļam ģimene nolēma apstāties ceļmalā, lai tās salasītu. Rūdolfs no automašīnas izkāpa pirmais un, nesagaidot pārējos, nolēma pārskriet pāri šosejai.

    Viņš nepamanīja automašīnu, kas traucās pa šoseju, un saņēma smagu triecienu pa galvu ar automašīnas sānu spoguli.

    Trīsarpus nedēļas zēns pavadīja reanimācijā, pārciešot vairākas sarežģītas galvas operācijas. Pēc tam vēl trīsarpus mēnešus Rūdolfs pavadīja slimnīcā. Atveseļošanās process nevedās tik labi kā gribētos, un Rūdolfs atkal  atgriezās reanimācijā.

    Mājās vecāki zēnu pārveda pēc četrarpus mēnešiem, un viņš joprojām bija smagā stāvoklī. Pieņemt notikušo ir smagi gan pašam zēnam, kurš vienmēr bijis aktīvs un sportisks – viņš spēlēja basketbolu un pat tika ievēlēts par komandas kapteini, gan viņa ģimenei, kas pat ļaunākajos sapņos nevarēja iedomāties, ka Rūdi piemeklēs tāda nelaime. Viņam nepieciešama īpaša kopšana un nepārtraukta aprūpe.

    Lai atgūtu turpmākai dzīvei svarīgās funkcijas un mazinātu avārijas radītās sekas, Rūdolfs turpina lietot medikamentus un velta daudz spēka un laika rehabilitācijai. Vēl ejams ilgs ceļš, lai Rūdolfa stāvoklis uzlabotos. Viņam uz pirksta ir piestiprināts sensors, kas mēra skābekļa daudzumu asinīs un rāda pulsu. Uz kakla viņam ir caurulīte, kas savienota ar zondi, kura ievietota trahejā. Sejas traumu dēļ zēns nevar atvērt muti, tāpēc viņš tiek barots caur caurulīti, kas ievadīta kuņģī caur vēdera priekšējo sienu. Uz kājām viņam ir ortozes, lai novērstu pēdu deformācijas.

    Latvijā nav specializētu neirorehabilitācijas klīniku un rehabilitācijas programmu gulošiem pacientiem. Šobrīd Rūdolfs ir pietiekami spēcīgs, lai uzsāktu intensīvāku rehabilitāciju. Ir īpašas smadzeņu rehabilitācijas metodes, kas spēj palīdzēt  organismam pēc traumām veidot jaunas neironu saites, pakāpeniski atgūstot zaudētās funkcijas.

    Puisēnam radusies iespēja turpināt ārstēšanos neiroloģiskās rehabilitācijas centrā HNRC Hāpsalā Igaunijā, kur viņš devās jau 29. aprīlī. Pēc tam iecerēts un doties uz Schoen Clinic Vācijā.

    Lai to paveiktu, nepieciešami 26 000 eiro.

    Taču ģimenei nav tādu līdzekļu, lai to nodrošinātu. Tāpēc vecāki lūdz palīdzību sabiedrībai. «Esam pilnīgi izsisti no sliedēm, taču, neraugoties ne uz ko, esam nolēmuši šajā situācijā nekrist izmisumā un doties tālāk. Mēs esam ģimene, kas mīl, tic un joprojām ir cerību pilna,» pauž Rūdolfa vecāki. 

    Līdz 14. maijam darbojas ziedojumu tālrunis 90006384 Rūdolfa atbalstam. Maksa par zvanu ir 1,42 eiro.  Labdarības fonds BeOpen ir atvēris Rūdolfam arī īpašu ziedojumu kontu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē