• Diastāzes cēloņi un simptomi

    Reklāmraksts
    3. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Diastāze jeb taisno vēdera muskuļu attālināšanās ir bieža problēma sievietēm pēc dzemdībām. Šis stāvoklis var radīt diskomfortu un ietekmēt pašapziņu. Lai palīdzētu sievietēm atgūt vēdera muskuļu funkcionalitāti un izskatu, ir pieejami vairāki korekcijas risinājumi.

    Diastāzes cēloņi un simptomi

    Diastāze parasti rodas grūtniecības laikā, kad tiek pārlieku iestiepti vēdera muskuļi un saistaudi. Rezultātā vēdera muskuļi var attālināties un kļūt vājāki, radot spraugu starp tiem. Pēc dzemdībām šī sprauga var saglabāties, izraisot muskuļu savienošanās vietu paplašināšanos vai pilnīgu atdalīšanos. Simptomi var ietvert sāpes mugurā, gremošanas traucējumus un vēdera muskuļu vājumu, kā arī vēdera izskata izmaiņas.

    Fizioterapija kā pirmā izvēle

    Fizioterapija ir viens no galvenajiem diastāzes korekcijas veidiem. Speciāli izstrādāti vingrinājumi palīdz stiprināt vēdera muskuļus un sašaurināt izveidojušos attālumu starp muskuļiem. Korsetes un ortopēdiskās jostas var būt noderīgs papildinājums fizioterapijas vingrinājumiem. Šie palīglīdzekļi nodrošina vēdera muskuļu atbalstu, tomēr tie nav ilgtermiņa risinājums un būtu jālieto kopā ar regulāru vingrošanu.

    Plastiskā ķirurģija kā risinājums

    Dažos gadījumos, īpaši ja diastāze ir izteikta un fizioterapija nav devusi vēlamos rezultātus, var būt nepieciešama plastiskā ķirurģija. Ar vēdera plastisko operāciju var efektīvi sašaurināt spraugu starp vēdera muskuļiem un uzlabot vēdera izskatu. Šī procedūra ir piemērota sievietēm, kuras ir gatavas operācijai. Plastiskā ķirurģija piedāvā ne tikai estētiskus uzlabojumus, bet arī funkcionālus ieguvumus, samazinot muguras sāpes un uzlabojot vispārējo dzīves kvalitāti.

    Profilakses pasākumi

    Lai samazinātu diastāzes risku grūtniecības laikā, ir svarīgi ievērot dažus profilakses pasākumus. Regulāri vingrojumi, kas stiprina vēdera muskuļus pirms un pēc grūtniecības, var palīdzēt novērst muskuļu attālināšanos. Tāpat ir ieteicams izvairīties no smagu priekšmetu celšanas un nodrošināt atbilstošu atpūtu grūtniecības laikā.

    Diastāze var būt izaicinājums pēc dzemdībām, taču ar pareizu pieeju un ārstēšanu ir iespējams atgūt agrāko vēdera muskuļu funkcionalitāti un izskatu. Ja diastāze nevar tikt atrisināta ar fizioterapijas palīdzību un tā ir ļoti izteikta, tad vērts apsvērt plastisko operāciju, par kuru jau sīkāk izklāsta konsultācijā ar ķirurgu. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē