• Vladimirs Žirinovskis – dzīvs vai miris?

    Politiķis
    Marta Kalniņa
    29. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vladimirs Žirinovskis.
    Foto: F64
    Vladimirs Žirinovskis.
    Pagājušajā piektdienā vairāki Krievijas un arī pasaules mediji pavēstīja, ka skandalozais politiķis Vladimirs Žirinovskis ir miris. Pēc tam – ka tomēr dzīvs. Kā tad ir patiesībā?

    Kopš 2 februāra, kad viņš koronavīrusa dēļ smagā stāvoklī nonāca slimnīcā, ziņa par viņa nāvi medijos parādījās pat divas reizes. Taču tāpat kā februāra vidū, arī pagājušajā piektdienā tā jau pēc stundas tika atsaukta.

    Vieni uzskata, ka informācija par viņa nāvi tiek slēpta, citi apgalvo, ka tās ir vien ļaunas runas, un Žirinovskis noteikti atveseļosies.

    Kad 75 gadus vecais Krievijas politikas veterāns, kas 30 gadus vadījis ultranacionālistu Liberāli demokrātisko partiju, nonāca Maskavas Centrālajā klīniskajā slimnīcā, viņa plaušas jau bija smagi cietušās. Drīz vien parādījās ziņas, ka viņam tiek veikta mākslīgā plaušu ventilācija.

    Šonedēļ viņa kolēģi presei stāsta, ka Žirinovskis vēl aizvien ir slimnīcā, un ārsti dara visu, lai viņš atkoptos pēc smagās slimības. Ziņas par viņa veselības stāvokli gan ir pretrunīgas.

    Kremļa oficiālais pārstāvis un Putina preses sekretārs Dmitrijs Peksovs atzina:« Žirinovskis ir smagā stāvoklī.

    Palaist tādu pīli par viņa nāvi bija vienkārši necienīgi. Paldies Dievam, viņš ir dzīvs, vēl aizvien slimnīcā, ārstu uzraudzībā.»

    Savukārt Genādijs Zjuganovs intervijā Krievijas medijiem pauda, ka uzreiz pēc nāves ziņas izlasīšanas piezvanījis uz slimnīcu un pārliecinājies, ka tā nav patiesība, un Žirinovska stāvoklis šonedēļ esot stabils.

    Pa to laiku Žirinovska partijas biedri jau sākuši apspriest, kurš pārņems līdera funkcijas. Žirinovskis slimo jau divus mēnešus, un jāmeklē jauns kandidāts. Tas gan būšot pagaidu risinājums, kamēr politiķis atveseļosies.

    Vēl decembrī Žirinovskis tviterī spriedelēja: «Es uztaisīju astoņas potes un nesaslimu, bet, ja būtu uztaisījis četras, mani varbūt šī slimība būtu paķērusi. Taču pierītu – pārāk bieži vakcinēties nevajag. Varbūt esmu vienīgais, kurš pusotra gada laikā vakcinējies astoņas reizes.»

    Vladimirs Žirnovskis vienmēr ir izcēlies ar provokatīvu uzvedību un skaļiem izteikumiem. Viņš bija viens no tiem, kas noliedza Baltijas valstu okupāciju un paziņoja, ka Baltijas valstis nekad neesot saņēmušas atļauju izstāties no Krievijas Impērijas.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē